Tot sobre el Barça-AC Milan

26.08.2010 10:51

Roger Bogunyà

La 45a edició del Trofeu Joan Gamper va deixar moltes i moltes curiositats, a banda del retorn de Ronaldinho al Camp Nou i de les aturades de Pinto a la tanda de penals decisiva. A continuació, les repassem.

► Pinto i Adriano van ser els únics jugadors que van disputar el partit sencer. Pel bàndol italià, només Nesta i Pirlo van jugar tot el matx.

► Villa va estrenar-se com a golejador blaugrana. Va fer-ho pràcticament en la seva primera acció en la posició de ‘9’. Tant el dia del Sevilla com a la primera part del Gamper va exercir d’extrem esquerre.

► L’assistència de gol la va fer l’altra cara nova de la temporada, Adriano Correia. La seva centrada des del costat esquerre va ser mil·limètrica.

► Els jugadors blaugrana que més pilotes van recuperar van ser Adriano i Jonathan, amb sis cadascun.

► Adriano també va ser el jugador que més centrades a l’àrea va fer, vuit.

► La tornada de Ronaldinho al Camp Nou no va ser perfecte. Va ser el jugador que més pilotes va perdre del seu equip -fins a nou- i no va xutar ni una vegada a porteria en els 79 minuts que va jugar.
Jonathan, en acció. Fotos: Miguel Ruiz/Àlex Caparrós-FCB
Els últims penals amb final feliç
L’última vegada que el Trofeu Joan Gamper es va decidir per penals va ser el 2005, quan la Juventus va imposar-se per 2-4 a la tanda final, després que el partit acabés 2-2.

Però l’últim cop que el FC Barcelona va guanyar un Gamper des del punt de penal va ser el 2003, quan va superar el Boca Juniors en l'edició del 2003 (5-4), després d’empatar 1-1.