Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


Zubi: “Tinc al davant un repte enorme”


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Futbol

30.07.2010 15:17

Zubi: “Tinc al davant un repte enorme”

Jordi Clos


En la seva presentació com a nou director esportiu de Futbol Professional, Andoni Zubizarreta ha indicat que l’objectiu és “mantenir el nivell d’excel•lència esportiva”. Ha signat per una temporada, amb una possible renovació automàtica per dues més.


Del 1986 fins al 1994, Andoni Zubizarreta va marcar una època com a porter del primer equip i, des del 30 de juliol del 2010, torna al club per assumir un càrrec de principal importància: director esportiu de Futbol Professional. En l’acte de presentació, a la Sala de Premsa del Camp Nou, Zubi ha expressat la seva il·lusió: “Tinc al davant un repte enorme. Agraeixo la possibilitat que m’ha ofert el FC Barcelona, segurament el club de referència del món. Estic al millor dels llocs en el millor moment”.

També ha assenyalat que és conscient que no serà senzill: “El Barça ha tocat el cel, mantenir-se en aquest nivell és extraordinàriament complicat, però aquest és l’objectiu”.

Record a Txiki

2010-07-30_ZUBI_08.JPGEl basc ha detallat les funcions i les responsabilitats dels nous noms de l’organigrama tècnic , que es distingirà entre l’àrea professional i la formativa. Estaran molt unides. Segons ell, “buscarem els recursos dins del club per mantenir el nivell d’excel·lència competitiva de les dues últimes dècades”. En aquest sentit, Zubizarreta ha tingut un record per l’anterior secretari tècnic, Txiki Begiristain. “Ens hem trobat el club en unes condicions excel·lents, sent un referent en l’àmbit esportiu. Si hi ha un estil, és el del Barça. Txiki ha fet un gran treball”.

Ben acompanyat

L’exporter ha firmat per una temporada, amb una renovació automàtica per dues més, si les dues parts ho consideren convenient. “Em sento molt confortable amb aquest contracte. Sento la confiança de la Junta”, ha indicat. I ha afegit: “No m’agrada la paraula ‘substituir’. Em sento ben acompanyat pels professionals”.

El mercat

2010-07-30_ZUBI_10.JPGEn la seva compareixença davant dels mitjans, Zubi ha parlat dels possibles moviments en la primera plantilla, que no considera que sigui curta tenint en compte l’amplitud de la del filial. Ha avançat: “Des de la secretaria tècnica ens fixarem en l’estil i llavors buscarem en el mercat”. Al mateix temps, ha estat clar: “No ens sentim pressionats per anar a buscar substituts. Estem buscant alguna cosa que ens ajudi a millorar”. La prioritat és la següent: “Abans de fitxar, sempre mirarem en les nostres categories inferiors”.

L’Arsenal no vol vendre Cesc

2010-07-30_ZUBI_21.JPGEl vicepresident Josep Maria Bartomeu, l’encarregat de presentar Andoni Zubizarreta, ha intervingut per informar sobre l’estat de les converses per Cesc: “Vam tenir una conversa amb l’Arsenal i ens van dir que no el volen vendre. Ens ha comunicat oficialment això, per tant, no hi ha cap viatge imminent a Londres. Respectem la seva decisió i si mai la canvien serem a primera fila”. Lamenta que el jugador “continua donant facilitats, però el club no”.

Per altra banda, Zubizarreta ha desmentit qualsevol contacte per Marcos Senna: “No hem fet cap moviment en el migcentre, hem mirat el que tenim a casa”. Sobre el futur d’Ibra, ha estat concís: “És un gran jugador. Té contracte i és en el millor club del món”. També ha admès que l’adéu de Márquez està “pendent dels últims serrells” i que s’està buscant una sortida per als jugadors que van ser cedits la temporada passada.

Un organigrama engrescador

Al començament de l’acte, Bartomeu ha presentat el nou director esportiu així: “Simbolitza la filosofia esportiva del nostre club, té grans coneixements i sempre ens dóna honestedat, reflexió i tranquil·litat”. El vicepresident esportiu ha transmès la “satisfacció” de la Junta Directiva pel nomenament. “No estarà sol, tenim un organigrama engrescador i de gran capacitat”, ha declarat.
Fotos: Miguel Ruiz (FCB).
Fotos: Miguel Ruiz (FCB).

Per visualitzar aquest contingut és necessari que descarregueu l'última versió del Flash Player


De l’Athletic Club al FCB
Andoni Zubizarreta va ser director general de l’Athletic Club del 2001 al 2004. Sis anys més tard assumeix el càrrec de director esportiu del Barça. La situació admet alguns paral•lelismes: “El ‘més que un club’ del Barça també es podria traduir a l’euskera per a l’Athletic”. De totes maneres, Zubi ha establert puntualitzacions en diversos nivells, com ara el mediàtic, d’exigència i de recursos. “El mercat de l’Athletic s’acaba en dues hores, mentre que en el Barça és el món sencer”, ha diferenciat.


Comparteix a

Notícies Futbol

Temporada 10-11

Detall de la opció seleccionada

Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana