Iniesta, gol de Mundial (0-1)

11.07.2010 23:21

Jesús Carrillo

Vuit blaugranes s’han proclamat campions del món després de 120 minuts de joc en vèncer Holanda per 0-1. Andrés Iniesta ha convertit la selecció espanyola en campiona amb el seu gol a la final del Mundial disputada a Johannesburg (Sud-àfrica).

Celebracix2.JPGUn partit dramàtic per a les dues seleccions, que ha resolt Iniesta en la segona part de la pròrroga, ha donat el primer Campionat del Món absolut de futbol a la selecció espanyola, que, un cop més, ha practicat un futbol semblant al del Barça.

I com ja va passar a les semifinals davant Alemanya, el seleccionador espanyol, Vicente del Bosque, ha fet jugar des de l’inici set jugadors blaugrana (Puyol, Piqué, Xavi, Iniesta, Sergio Busquets, David Villa i Pedro). Cal destacar que tots els golejadors de la selecció espanyola són del FC Barcelona. Villa (5), Iniesta (2) i Puyol han fet tots els gols del vuitè campió del món.

Des de l’inici

La selecció espanyola ha anat a guanyar el partit des del xiulet inicial. Villa, Pedro i Sergio Ramos han estat especialment actius en els minuts inicials. Holanda aturava els espanyols amb faltes. El domini del combinat espanyol en el primer quart d’hora ha estat total.

Villa ha estat a punt de marcar. Un minut abans, Sergio Ramos havia tingut la millor ocasió del partit. Holanda només podia respondre amb entrades molt dures. Van Persie, De Jong i Van Bommel veien la targeta groga, a l’hora que també les veien Puyol i Ramos.

De mica en mica, i al llarg de la primera part, la selecció holandesa ha anat equilibrant la superioritat espanyola. La primera part ha acabat amb la mateixa dinàmica del partit, és a dir, domini espanyol infructuós, i joc brusc dels ‘oranje’.

Sense canvis

La represa ha començat sense que cap dels dos tècnics hagi efectuat cap canvi. Espanya, doncs, ha continuat amb els set jugadors del Barça sobre la gespa. L’equip de del Bosque no ha trobat el seu joc a l’inici de la segona meitat. Holanda, per la seva part, ha seguit amb el seu joc al límit del reglament. L’àrbitre, als deu minuts de la segona part, ja havia ensenyat cinc amonestacions als holandesos.

Instant Robben-Casillas

Xavi_i_Holanda.JPGAls 61 minuts de partit, Arjen Robben ha tingut el Mundial als seus peus. El jugador del Bayern s’ha plantat sol davant Casillas, i el seu excompany al Reial Madrid ha enviat la pilota a córner.

Navas ha entrat a la segona part substituint Pedro. L’andalús ha provocat, instants més tard, una gran ocasió per al combinat espanyol, que Villa no ha pogut materialitzar.

Al 76, Ramos ha estat a punt de marcar gràcies a la bona centrada de Xavi des del córner. La rèplica holandesa l’ha tornat a protagonitzar Robben, una altra vegada amb una oportunitat davant Casillas que el capità espanyol ha resolt.

Cesc Fàbregas ha entrat en els instants finals. Amb el d’Arenys, Espanya ha jugat amb set jugadors formats a la Masia. En el tram final del partit, Espanya ha dominat més la selecció holandesa, que ha basat el seu futbol a aprofitar pèrdues de pilota del conjunt de Del Bosque a la zona ampla.

Empat a zero i pròrroga

A les 22.25 hores d’aquesta nit ha començat la pròrroga. Espanya ha pres la iniciativa. Xavi i Iniesta, amb Cesc, han començat a triangular en el migcamp. El jugador de l'Arsenal ha tingut una molt clara ocasió, que el porter Stekelenburg ha desviat.

Andrés Iniesta, encara a la primera part del temps extra, també ha arribat a l’àrea petita. Navas, un minut més tard, també ha pogut fer el gol guanyador. La possessió de la pilota tornava a ser espanyola. Holanda feia el seu joc, jugant a la contra i esperant l’errada del migcamp espanyol, que en el temps afegit, era cent per cent culer.

Torres per Villa

Iniesta_emocionat.JPGA l’inici de la segona part de la pròrroga, Fernando Torres ha substituït Villa. El canvi proclamava matemàticament l’alemany Müeller com a màxim golejador del Mundial.

Després de l’expulsió de Mathijsen, Espanya ja no ha tingut més dubtes. Iniesta, als 116 minuts, ha resolt en una extraordinària acció la final després d’una paret amb Cesc Fàbregas.