El Manchester United, campió

14.05.2011 17:51

El rival del Barça a la final de la Champions s’ha proclamat campió de la Premier League després de sumar el punt que necessitava al camp del Blackburn (1-1). El ManU suma 19 lligues i supera la marca del Liverpool.

Barça i ManU, vides paral·leles
La dècada dels 90 ha estat el punt d’inflexió dels dos finalistes de la Champions. En els últims 21 anys, el ManU ha guanyat 12 lligues, mentre que el Barça n’ha sumat 11. El palmarès europeu també és força semblant en les darreres dues dècades. Els ‘red devils’ han guanyat 8 títols: 2 Champions, 2 Mundials de Clubs, 1 recopa i 1 Supercopa d’Europa, els mateixos que el Barça en aquets període de temps: 3 Champions, 1 Mundial de Clubs, 3 Supercopes d’Europa i 1 Recopa d’Europa.
El Manchester United ja és el club amb més lligues d’Anglaterra després d’haver-se proclamat campió de la Premier League aquest dissabte al camp del Blackburn Rovers, on l’1-1 final els ha donat el punt que necessitaven per cantar victòria quan falta una jornada per al final del campionat. El ManU suma un total de 19 lligues i supera el Liverpool com a club amb més títols de la Premier League. Sota les ordres de Sir Alex Fergusson, els ‘red devils’ han guanyat 12 lligues en el que ha estat el cicle més brillant de la història del club.

El Blackburn ho ha posat difícil

MANCHESTER_CAMPIO_2.jpgFerguson ha alineat un onze força competitiu en el qual ha reservat pocs homes de cara a la final de Wembley. Kuszczak ha entrat per Van der Sar, i Park s’ha assegut a la banqueta. Titulars indiscutibles com Ferdinand, Vidic, Carrick o Rooney han sortit en l’onze inicial. El domini del Manchester United ha estat total i, fins i tot, escandalós en el primer temps, amb un 90 per cent de possessió de pilota. Però això no ha evitat que, en el minut 20, una errada del porter Kuszczak propiciés el gol d’Emerton que avançava els locals en el marcador.

En el segon temps, Berbatov i Scholes han entrat per Fabio i Nani per intentar capgirar el marcador. En el minut 73, el ‘Chicharito’ Hernández ha estat objecte de penal per part del porter Paul Robinson. Rooney no ha fallat i ha establert el definitiu 1-1 que val una lliga. L’empat ha estat del gust dels dos equips, que en el darrer quart d’hora han deixat passar els minuts fins al xiulet final de l’àrbitre, en el qual s’ha desfermat l’alegria dels 8.000 seguidors del Manchester United presents a les graderies d’Ewood Park.