David Puig

El planter blaugrana ha tingut un gran protagonisme en la consecució de la tercera Lliga consecutiva. Guardiola ha fet jugar 25 jugadors, dels quals 15 s’han format a la Masia i, d’aquests, 5 formen part de la plantilla del Barça B.

Thiago ha estat el jugador del B més utilitzat per Guardiola. Fotos: Arxiu FCB

Deulofeu, a punt de debutar amb el primer equip
Una de les perles del planter blaugrana, el davanter del Juvenil A Gerard Deulofeu va estar a punt de debutar amb el primer equip en el partit de Lliga que el Barça va jugar a Anoeta davant la Reial Societat. La Perla de Riudarenes va ser inclòs en la convocatòria juntament amb els jugadors del Barça B Thiago, Montoya i Sergi Roberto. Deulofeu va escalfar durant alguns minuts en el segon temps, però la lesió de Milito en el tram final del partit va obligar Guardiola a donar entrada a Sergio Busquets.
La tercera Lliga consecutiva ha suposat un nou èxit del futbol formatiu del FC Barcelona. A Josep Guardiola no li ha tremolat el pols per fer jugar les joves promeses del planter quan les circumstàncies ho han exigit. Així, el tècnic blaugrana ha fet jugar cinc jugadors de l’actual plantilla del Barça B i, fins i tot, va convocar el juvenil Gerard Deulofeu per al partit de Lliga que el primer equip va jugar a Anoeta contra la Reial Societat.

Thiago Alcántara

El migcampista ha estat el jugador del Barça B més utilitzat per Guardiola a la Lliga aquesta temporada. Ha estat present en la majoria de les convocatòries del primer equip, després de jugar un total de 10 partits, amb 481 minuts disputats. Ha estat titular en tres d’aquests partits i ha marcat dos gols: davant l’Almeria al Camp Nou (3-1) i a Anoeta davant la Reial Societat (2-1). Partit rere partit, Thiago ha anat creixent com a futbolista en una demarcació tan exigent com la de migcampista organitzador.

Andreu Fontàs

2010-11-20_PARTIDO_26.JPGLes baixes d’Abidal, Adriano, Maxwell i Puyol van obligar Guardiola a fer pujar al primer equip el polivalent defensa del Barça B, Andreu Fontàs. El banyolí es va integrar a la dinàmica de treball del primer equip el 17 de març i ha disputat quatre partits de Lliga, tres d’aquests com a titular. Va debutar aquesta temporada al camp de l’Almeria (0-8), on va fer la passada del gol de Pedro i, darrerament, ha jugat contra la Reial Societat a Anoeta, l’Espanyol al Camp Nou i al camp del Llevant en el partit decisiu per al títol de Lliga. En aquests tres darrers partits, Fontàs ha jugat en la demarcació de lateral esquerre, posició inèdita per al jugador, però en la qual s’ha desenvolupat amb molta eficiència.

Martín Montoya

La falta d’efectius en defensa va propiciar el debut del lateral dret del Barça B, Martín Montoya. Va ser en el partit davant el Mallorca jugat a Son Moix el 27 de febrer. Montoya va jugar els darrers quatre minuts del partit en el que va suposar el seu debut amb el primer equip en partit de competició oficial. El defensa del planter també va jugar a Anoeta. Va sortir en l’onze inicial, però amb la mala sort de lesionar-se en el minut 14. Montoya es va fracturar la clavícula esquerra i va ser intervingut quirúrgicament el 2 de maig passat. La temporada ha finalitzat per a ell, ja que estarà entre quatre i sis setmanes de baixa.

Nolito i Dos Santos

Els altres dos jugadors del Barça B als quals Guardiola ha donat minuts aquesta temporada a la Lliga han estat el davanter Nolito i el migcampista ‘Jona’ dos Santos. L’andalús va jugar 12 minuts contra el Mallorca al Camp Nou (1-1) i la seva entrada al camp va revolucionar l’atac blaugrana, que va estar a punt de remuntar el partit. Nolito també ha jugat dos minuts al camp de l’Hèrcules (0-3).

Finalment, el mexicà Jonathan dos Santos també ha tingut el seu “moment de glòria” amb el primer equip a la Lliga aquesta temporada. Va jugar set minuts a El Madrigal, on el Barça es va imposar al Vila-real per 0-1 en un partit clau per a la consecució de la tercera Lliga consecutiva.