Quinzena victòria seguida a casa

09.05.2011 11:00

La victòria contra l’Espanyol va suposar la quinzena consecutiva del FC Barcelona com a local a la Lliga, igualant el registre de la temporada 1973/74. A continuació repassem aquesta i altres dades del derbi.

L'equip ha sumat els últims 45 punts possibles a casa. Fotos: Miguel Ruiz/Àlex Caparrós-FCB

► L’equip ho ha guanyat tot com a local i a la Lliga des de l’empat al Camp Nou amb el Mallorca (1-1) el 3 d’octubre del 2010.

► El millor registre de la història del Club com a local són 39 victòries consecutives a casa (les 5 últimes jornades de la temporada 1957/58, les 15 de la 1958/59 i 1959/60 i les 4 primeres de la 1960/61).

► Dels 91 punts que té el FC Barcelona, 49 han arribat al Camp Nou, on ha anotat 46 gols i n’ha rebut 10.

► Piqué va ser l’home que més pilotes va recuperar en el derbi (15). De l’Espanyol, el millor va ser Raúl Rodríguez (10).

► Josep Guardiola va assolir contra l’Espanyol la victòria 130 com a tècnic del primer equip (en 179 partits).

► L’equip s’apropa als 150 gols oficials aquesta temporada. Amb els d’Iniesta i Piqué contra l’Espanyol en suma 145.

2011-05-08_PARTIDO_36.JPG► Després de jugar tres minuts contra el Madrid, Abidal va disputar-ne 21 en el derbi. Va a més.

► Keita, que contra l’Espanyol només va jugar els darrers tres minuts, ha participat en els últims 26 partits de l’equip.

► Com ja va fer a Anoeta, Fontàs va sortir de titular ubicat al lateral esquerre, una posició que mai ha estat la seva. Guardiola el va elogiar després del partit.

► L’equip encara pot superar el rècord de punts de la temporada passada. Si guanya les tres jornades que queden, sumarà 100 punts.