El primer tècnic amb tres triomfs al Bernabéu

28.04.2011 10:30

Guardiola, el primer tècnic del Barça amb tres triomfs al Santiago Bernabéu

Josep Guardiola s’ha convertit en el primer tècnic del Barça que surt victoriós fins a tres cops del Santiago Bernabéu (2-6 a la 2008/09, 0-2 a la 2009/10 i el 0-2 d’aquest dimecres). Repassem ara aquesta i altres dades del partit.

Guardiola no ha perdut mai al Bernabéu com a tècnic. Fotos: Miguel Ruiz-FCB

► El balanç de Josep Guardiola al Santiago Bernabéu és revelador: tres victòries i un empat, amb 11 gols a favor i només 3 en contra.

► Ja fa 1.086 dies –des del 7 de maig del 2008- que el Barça no cau al camp del Madrid. La xifra continuarà creixent, perquè l’equip no visitarà l’estadi blanc fins a la propera Lliga.

► El partit va ser un nou recital del conjunt blaugrana, que va completar el triple de passades totals que el Madrid (794 per 267).

► Gerard Piqué va ser l’home que més pilotes va recuperar. Fins a 16. Cap altre jugador del partit va arribar a 10.

► Messi, l’heroi del Barça, va ser el jugador visitant que més cops va rematar a porta (4). Només el va superar Ronaldo (7), amb menys èxit.

2011-04-27_PARTIDO_27.JPG► Víctor Valdés i Carles Puyol no han perdut cap dels últims set clàssics que han disputat. Amb ells sobre la gespa, les coses van bé.

► El porter blaugrana, de fet, és el primer en la història dels clàssics que acaba imbatut en set partits.

► Sergi Roberto va debutar a la Lliga de Campions (abans només havia jugat 25 minuts a la Copa, contra el Ceuta). Va jugar els tres últims minuts de partit al Bernabéu, substituint Villa. Encara no ha jugat a la Lliga.

► És el primer cop que el Madrid perd un partit de Lliga de Campions al Santiago Bernabéu contra un equip de la Lliga espanyola.

► Pinto, Sergio Ramos i Pepe són els jugadors que es perdran el duel de tornada. Mourinho tampoc podrà asseure’s a la banqueta.

► No hi ha cap jugador blaugrana apercebut de sanció per al partit de tornada al Camp Nou. Només un expulsat dimarts impediria a un jugador del Barça disputar la final de Wembley, en cas de classificació.