Duel de xifres

16.04.2011 10:35

Duel de xifres al clàssic

Els dos equips més forts de la Lliga 2010/11 es veuran les cares aquesta nit al Santiago Bernabéu, un duel que, de ben segur,oferirà un munt de dades. Però abans, el clàssic ja ha generat unes quantes xifres que a continuació analitzem.

► El millor local contra el millor visitant → El Barça no ha perdut cap partit de Lliga lluny del Camp Nou (13 triomfs i 2 empats). Els de Guardiola visitaran un Madrid fort a casa, on a la Lliga ha guanyat tots els partits excepte la derrota de fa dues jornades contra l’Sporting.

► El toc davant el contraatac → La mitjana de possessió del Barça és del 73% davant el 59% del Madrid. Cada partit els de Guardiola fa unes 791 passades, mentre que el conjunt madridista en fa 559. L’equip de Mourinho té el contraatac com a arma més perillosa, amb 16 gols davant els 9 del Barça a la contra.

Els primers 15 minuts, clau → El Madrid és l’equip que més perill crea en els primers 15 minuts, amb 11 gols. Però davant tenen un Barça que és l’únic equip de la Lliga que no ha rebut cap gol en el primer quart d’hora de partit.

Després del 5 a 0 → La trajectòria dels dos equips després del primer clàssic de la temporada, el del 5 a 0, és molt semblant. Des d’aleshores, en les següents 18 jornades disputades, els de Guardiola han guanyat 16 partits i n’han empatat 2. Mentre que els blancs han aconseguit 14 triomfs, 2 empats i 2 derrotes.

Més punteria que el Madrid → El Barça, que porta 85 gols a la Lliga, ha fet menys rematades a porteria (503) que el Reial Madrid, que amb 596 només ha marcat 72 gols.

Fortalesa en defensa → Els porters del Barça –Valdés i Pinto– només han rebut 16 gols en aquestes 31 jornades, mentre que el Madrid (Casillas i Adán) porta 22 gols. Els bons nombres del Barça són gràcies també a la bona actuació de l’equip en defensa, on els rivals només han pogut fer 85 rematades a porteria, sumades a les poques faltes fetes pels blaugranes (320). El Madrid ha rebut 91 rematades a porteria i ha comès 425 faltes.

Messi versus Cristiano → Messi ha marcat el 34,1% dels gols del Barça a la Lliga, mentre que el percentatge de Cristiano és del 38,9%. El crac argentí és molt més participatiu, ja que ha fet el 21,2% d’assistències de gol, i el portuguès només el 9,7%.