El Madrid, rival a semis de la Champions

13.04.2011 22:37

El Reial Madrid, rival a semifinals de la Champions

Ja és un fet. El Barça i el Reial Madrid es veuran les cares a semifinals de la Champions. Després que el Barça fes els deures contra el Xakhtar, els de Mourinho han superat el Tottenham per 0-1 amb un gol de Cristiano.

Carvalho es perdrà l’anada de les semifinals
Carvalho no podrà disputar el partit d’anada de les semifinals de la Champions contra el Barça per acumulació de targetes. I és que el jugador madridista ha vist la groga en el minut 38 per una falta sobre Huddlestone.
Hi haurà quatre clàssics en 18 dies. Així es confirma després que ambdós equips hagin certificat el seu bitllet per a les semifinals de la màxima competició europea. El Barça arriba a aquesta fase de la màxima competició europea per quarta vegada consecutiva , mentre que el Reial Madrid ho fa vuit anys després, concretament des de la temporada 2002-2003, quan es va veure les cares amb la Juventus.

Amb un equip de titulars

Mourinho, com havia anunciat, i malgrat el 4-0 de l’anada, ha fet saltar al terreny de joc de l’estadi White Hart Lane un equip de titulars i, per tant, no ha reservat res de cara al partit de Lliga de dissabte al Bernabéu davant el Barça. Ni tan sols ha tingut en compte els jugadors apercebuts. I és que han jugat d’inici quatre dels cinc que estaven amenaçats: Cristiano, Ramos, Carvalho i Albiol.

Empat a zero al descans

El partit ha arribat al descans amb resultat a zero en el marcador. Entre les accions més destacades, una ocasió d’Özil en el minut 2; un xut de Pavlyuchenko als núvols en el 26; una rematada de Sergio Ramos que ha obligat Gomes a estirar-se i un gol de Bale anul•lat per fora de joc de Modric.

Gol de Cristiano

Quan només havien transcorregut cinc minuts de la represa, Cristiano Ronaldo avançava el Madrid en el marcador amb un xut des de fora de l’àrea que a Gomes, en una aturada desafortunada, se li ha escapat de les mans. Amb el 0-1, Mourinho, en el minut 56, ha substituït Sergio Ramos, apercebut de targeta, per Granero. En el mateix context, Kaká entrava per Cristiano Ronaldo en el 65. Una de les jugades més destacades d’aquesta segona part, una pilota al pal de Defoe en el 73 o una vaselina de Marcelo en el 77.

L’últim precedent, fa nou anys

La darrera vegada que Barça i Madrid es van veure les cares a Europa va ser en les semifinals de la Lliga de Campions de la temporada 2001/02. Llavors, els blancs es van imposar a l’anada al Camp Nou per 0-2 i van certificar la classificació amb l’empat a un de la tornada.

Els primers clàssics continentals havien estat molt abans. El 1960, als vuitens de final, un gol en planxa d’Evaristo va convertir el Barça en el primer equip que deixava a la cuneta el Madrid a la Copa d’Europa (2-1). Es venjava així l’eliminació de l’any anterior per un doble 3-1.