Bons records de Keita contra el Saragossa

04.03.2011 10:39

David Puig

Seydou Keita guarda molt bons records de la darrera visita del Saragossa al Camp Nou. El malià va marcar l’únic hat-trick de la seva carrera futbolística en un partit que el Barça va guanyar per 6-1.

15 gols amb el Barça
Des que va fitxar pel Barça la temporada 2008/09, Keita ha marcat un total de 15 gols en competició oficial. El malià ha fet 11 gols a la Lliga, dos a la Lliga de Campions i dos més a la Copa del Rei. En tots aquests gols, el migcampista blaugrana ha mostrat la seva versatilitat, ja que n’ha marcat amb el cap, amb el peu esquerre, amb el peu dret, des de fora de l’àrea i també ha marcat gols d’oportunisme.
El 25 d’octubre del 2009 va ser un dia molt especial per a Seydou Keita. El proper rival del Barça a la Lliga, el Saragossa, visitava el Camp Nou en la vuitena jornada del campionat i, davant l’equip aragonès, el Barça, i de manera molt particular, el migcampista malià, van fer una actuació molt brillant. Els blaugranes van golejar per 6-1 i Keita va firmar un hat-trick, l’únic que ha aconseguit fins ara en tota la seva carrera.

Keita inaugura el festival blaugrana

FCB-SARAGOSSA._x36x.JPGEl Barça va oferir tota una exhibició de futbol i Keita va viure la seva nit més inspirada des que va fitxar pel Barça, almenys en el capítol golejador, ja que fins a aquell enfrontament mai havia marcat més d’un gol en un sol partit. El ‘15’ blaugrana va ser l’encarregat d’obrir i tancar el marcador. Va ser l’autor de l’1-0 en el minut 24, quan va rematar impecablement amb el cap una centrada de Leo Messi. El malià era un malson per a la defensa aragonesa, arribant des de la segona línia i oferint constantment opcions de passades per als seus companys.

Gol d’oportunisme i cop de cap per arrodonir el “set” blaugrana

Poc abans de la mitja part, Keita va marcar el 3-0 després que Ibrahimovic fes el segon gol de la nit amb un potent xut de falta directa. Era el minut 40 quan el malià rematava a boca de canó una centrada de Xavi després d’una ràpida transició des del centre del camp que havia iniciat ell mateix.

FCB-SARAGOSSA._x60x.JPGEl Barça va continuar la seva exhibició futbolística en el segon temps. Ibrahimovic i Messi marcarien el quart i cinquè gol blaugrana, respectivament, mentre que Jorge López feia el gol de l’honor del Saragossa. En el minut 85, Keita arrodonia la seva “històrica” actuació amb el sisè de la nit i el tercer del seu compte particular amb una de les seves especialitats: la rematada de cap. Iniesta llançava un córner i Keita superava Carrizo amb un cop de cap des del punt de penal. Un gran gol que el jugador va celebrar de manera molt especial. No era per a menys.