Mallorca: Un escenari de bons records

25.02.2011 11:38

Jesús Carrillo

Dissabte a la nit a Son Moix el Barça té un altre partit complicat davant el Mallorca. En aquest estadi el primer equip blaugrana ha viscut experiències ben diverses -i gairebé totes bones- en els últims anys.

Larsson, Xavi i Eto'o, celebrant un dels gols del camerunès a Son Moix (temporada 2004/05). Foto: Miguel Ruiz (FCB).

Indret per a segones equipacions
El Barça gairebé sempre ha jugat a Mallorca amb la segona equipació. Son Moix és l’escenari on el Barça llueix la samarreta no blaugrana, diferent quasi sempre cada temporada. El Barça en els últims anys ha jugat de color blau marí, blau cel, de groc, de taronja i de color beix. Tot fa pensar que dissabte el Barça lluirà la samarreta verda, segona equipació actual.
Els gols de Samuel Eto’o, de ‘vermell’ i de ‘blaugrana’, els cinc partits seguits guanyats pel Barça dirigit per Frank Rijkaard, el primer gol de Messi a la Lliga lluny del Camp Nou i l’últim d’ Ibrahimovic fora de Barcelona, o els debuts a la Lliga de Thiago Alcántara i de Jeffren Suárez el dia que el Mallorca va fer al Barça el ‘passadís’ de campió de Lliga i Copa. Tot plegat, records dels últims partits del FC Barcelona al recinte del Mallorca.

Protagonista Eto’o

Samuel Eto’o va viure moments de tota mena en els últims Mallorca-Barça. Per exemple, en el curs 2000/01 trenca la defensa blaugrana -amb Serra Ferrer de tècnic- i marca un gol i n’assisteix un altre. Dos anys més tard és expulsat als 32 minuts amb vermella directa. Al cap de dues temporades, Eto’o fa dos dels tres gols del Barça. El ‘9’ no els celebra. I torna a marcar la 2007/08, i la seva actitud és idèntica. En la temporada 2008/09, el punta camerunès és el capità del Barça que rep el ‘passadís’ d’’honor.

Messi posa en marxa la màquina visitant

web_11.jpgUn altra curiositat: entre el 2003 i el 2008, l’etapa de Frank Rijkaard a la banqueta barcelonista, el conjunt català va vèncer sempre a Son Moix. La temporada 2005/06 juga Messi per primera vegada a Palma. Ho fa en els últims 17 minuts del partit i l’argentí els aprofita per fer 2 gols. Eren les seves primeres dianes lluny del Camp Nou a la Lliga. Cinc anys després seria el millor futbolista del planeta.

Debuts de joves del planter

Al curs 2008/09 es va produir l’última derrota del Barça a Mallorca. El Barça ja era campió de Lliga per la derrota del Madrid a Vila-real, el dia abans. El mateix diumenge al matí, Guardiola canviava la llista de convocats de dalt a baix, i deixava a Barcelona els futbolistes amb més minuts jugats amb vista a la imminent final de Roma. Entre els nous convocats, dos jugadors molt joves del filial, Thiago Alcántara i Jeffren Suárez. Tots dos debuten a la Lliga amb la samarreta del campió de Lliga.

L’últim d’Ibra lluny del Camp Nou

A Mallorca, l’any passat, Ibrahimovic va marcar el gol de la victòria (0-1). Aquell gol, marcat ben entrada la segona part, va ser l’últim del suec lluny de la Ciutat Comtal amb la samarreta del Barça. L’últim de tots va ser quatre jornades més endavant, al Camp Nou, contra el Xerez.