Tres golejades recents al Camp Nou

05.02.2011 12:06

Jesús Carrillo

Avui toca aquell partit que és absolutament imprevisible. Poca gent s’arrisca a fer una aposta de quin serà el marcador final. En tot cas, sembla impossible que un Barça-Atlètic de Madrid acabi amb empat a zero.

QM3D1367.jpgDels últims tres partits jugats al Camp Nou entre els dos equips que s’enfrontaran aquesta nit, el global és de 14 a 3 favorable al Barça i els nou punts en joc que s’han quedat al Camp Nou. Des de fa anys, el seguidor del FC Barcelona sap que un partit contra l’Atlètic de Madrid pot ser de ‘bojos’, en el sentit més positiu de l’expressió. Un Barça-Atlètic de Madrid és un partit especial i sempre fa gaudir al seguidor blaugrana. Les xifres ho corroboren.

L’últim de Rijkaard

En la setena jornada de la temporada 2007/08 l’equip dirigit per Frank Rijkaard rebia a l’estadi els matalassers de Javier Aguirre. En la primera part, els blaugranes van deixar coll avall el partit i els tres punts gràcies als gols de Deco i Leo Messi. A les acaballes de l’enfrontament, Xavi Hernández feia el definitiu 3-0. El Barça seguia ben a prop del Reial Madrid, amb els mateixos punts, al capdavant de la classificació.

QM3D1661.jpgLa primera del ‘Pep Team’

Amb l’arribada de Guardiola moltes coses varen canviar al Club i al vestidor, però la bogeria golejadora dels partits davant els matalassers no. Així, a la primera oportunitat, el Barça va destrossar l’equip del Vicente Calderón per un extraordinari 6-1.

Aquella victòria servia els blaugranes per situar-se per primera vegada en zona Champions, després d’aquell irregular inici de Lliga amb derrota a Sòria i empat amb el Racing. En la primera part, el Barça li va fer cinc gols als blanc-i-vermells, amb gols de Márquez, Messi, Eto’o i Gudjohnsen. En la segona part, Henry faria el sisè. Va ser un espectacle de futbol des del primer minut.

Sense pietat
2009-09-19_WEB_18.JPG
L’any passat el Barça va començar amb una força espectacular. Cada partit era una victòria i una golejada al rival. I l’Atlètic de Madrid no va ser, ni de bon tros, una excepció. Ibrahimovic, Messi (2), Keita i Alves van fer els cinc gols dels de Guardiola, mentre que la ‘dupla’ matalassera Forlán i Agüero van fer els gols de l’equip dirigit per Abel Resino. Tot i la victòria, el Barça va deixar de ser líder aquella jornada, ja que el Madrid de Pelegrini tenia un millor 'goal average' general amb els blaugranes.
Trencada la ratxa
Fins aquesta temporada, l’estadi Vicente Calderón era l’únic de la Lliga on el Barça de Guardiola havia perdut dos partits consecutius –4-3 la temporada 2008/09 i 2-1 la passada–, però en la tercera jornada del curs actual, va arribar per fi el primer triomf a la Lliga, gràcies als gols de Messi i Piqué. Raúl García va marcar pel bàndol local.