Sabies que…?

26.01.2011 13:08

El Barça afronta contra l’Almeria l’últim obstacle abans d’arribar a una nova final de la Copa del Rei. El Rei de la competició, que juga la seva quarta semifinal en 5 temporades, ho farà davant un rival que no sap què és perdre aquest any a la Copa.

► Aquesta és la cinquantena semifinal de Copa del Rei que juga el FC Barcelona. L’últim cop que hi va arribar va ser la temporada 2008/09, l’any del triplet, en què va aconseguir eliminar el Mallorca i arribar a la final, que va guanyar a l’Athletic Club.

► De les 50 vegades que ha jugat unes semifinals de Copa, el Barça ha aconseguit classificar-se en 31 ocasions.

► Amb 25 títols, el Barça és el club amb més Copes del Rei al seu palmarès. El segueixen l’Athletic Club, amb 23 títols, el Madrid, amb 17, i l’Atlètic de Madrid, amb 9.

► L’Almeria, rival del Barça, és l’únic equip que ha arribat a les semifinals de la Copa del Rei d’aquest any sense haver perdut cap partit.

► L’Atlètic de Madrid és el conjunt amb què més vegades s’ha enfrontat el Barça a les semifinals de la Copa del Rei. Un total de set. El segueix l’Athletic Club, amb sis, i el Reial Madrid i el València, amb cinc eliminatòries de ‘semis’.

► Aquesta és la primera vegada que Barça i Almeria, que juga la seva primera semifinal, es veuen les cares a la Copa del Rei.

► Poques vegades el FC Barcelona ha jugat una semifinal de Copa contra un equip andalús. Cal remuntar-se fins a la temporada 1918/19, quan el Barça es va enfrontar al Sevilla. El curs següent els blaugranes s’havien de veure les cares també amb els sevillistes, però aquests no es van presentar. En tots dos casos el Barça el va classificar per a la final.