Pedro, el golejador incansable

23.01.2011 11:56

Amb el gol de dissabte, Pedro ja fa cinc partits seguits de Lliga que marca, el seu rècord. En aquests cinc compromisos, el canari ha anotat set gols. Comptant les tres competicions, en porta 17. A continuació repassem altres dades del Barça-Racing.

► Dels 17 gols que duu Pedro aquesta temporada, cap havia arribat en el primer quart d’hora de partit. El del Racing va ser el primer.

► Amb el seu gol, Iniesta va superar la seva millor marca golejadora a la Lliga, que era de sis gols. Ara ja n’ha fet set i encara queden 18 jornades per disputar-se. Imparable.

Valdés i Iniesta són els únics jugadors que han disputat com a titulars els 20 compromisos de Lliga.

► Precisament, el porter va ser un dels homes destacats del compromís al Camp Nou. Va fer tres aturades de mèrit, i és el desè cop a la Lliga que no encaixa cap gol.

Abidal va ser qui més recuperacions de pilota va aconseguir (12), Iniesta el qui més passades va fer (134) i qui més va rematar va ser Messi (4). L’equip només va fer sis faltes.

2011-01-22_PARTIDO_38.JPG► Curiosament, el resultat contra el Racing ha estat, en els dos partits disputats a la Lliga, el mateix aquesta temporada. Gairebé també es van repetir golejadors. Només una diferència: a Santander va marcar Villa i al Camp Nou Pedro. Messi i Iniesta ho van fer tant a casa com a fora.

► El del Racing va ser el primer partit de Lliga del Barça en tres anys en què no va haver-hi cap targeta. L’últim cop que va passar va ser al Barça-Llevant (5-1) del 24 de febrer del 2008.

► Amb aquesta victòria, l’equip va igualar el rècord de 14 partits consecutius guanyant a la Lliga de la temporada 2005/06.

► L’equip s’apropa a ritme de vertigen als 100 gols oficials aquesta temporada. De moment, n’ha fet 97: 64 a la Lliga, 14 a la Copa, 14 a la Champions i 5 a la Supercopa d’Espanya.
Pedro va marxar ovacionat del Camp Nou. Fotos: Miguel Ruiz/Àlex Caparrós/Germán Parga-FCB
Més Messi
Amb el seu gol, Messi ja duu 107 gols a la Lliga i està a només un d’igualar Samuel Eto’o, el tercer màxim golejador històric del FC Barcelona en aquesta competició. En total, Messi ja ha fet 160 gols en el primer equip.

El Racing, d’altra banda, es confirma com una de les seves víctimes favorites: li ha marcat vuit gols a la Lliga, tants com al Saragossa i l’Atlètic de Madrid. Només el Sevilla, amb deu, n’ha rebut encara més per part de l’argentí.

Aviat farà dos anys, precisament, que Messi va signar el gol 5.000 de la història blaugrana a la Lliga. Va ser l’1 de febrer del 2009.