Barça-Màlaga: estadístiques favorables

16.01.2011 12:01

Jesús Carrillo

Tant de bo aquesta nit el Camp Nou segueixi la dinàmica positiva dels últims anys davant el Màlaga. El FC Barcelona ha guanyat els últims cinc partits de Lliga contra l’equip andalús i li ha marcat 17 gols, mentre que només n’ha rebut un en tots aque

Durant l’època de Frank Rijkaard al capdavant de la banqueta blaugrana, el Màlaga va perdre els tres partits que va tenir l’ocasió de jugar a l’estadi blaugrana. La temporada 2003/04, el resultat va ser de 3-0. Javier Saviola, Luis García i Philip Cocu, tots tres a la primera part, varen sentenciar el partit a favor dels barcelonistes.

Les dues Lligues de Rijkaard

QM3D1874.jpgL’any del primer títol, la temporada 2004/05, el resultat va ser de 4-0, amb dos gols de Samuel Eto’o, un de Deco i un quart d’Andrés Iniesta. L’any següent, el partit va ser força més complicat i el Barça va guanyar per 2-0 a la part final del partit gràcies a un penal transformat per Ronaldinho i un segon gol fet per Henrik Larsson.

Dues temporades a Segona

Els malaguenys van baixar a Segona aquella temporada 2005/06, i hi van tornar dos anys més tard, on ja van jugar contra l’equip dirigit per Pep Guardiola. En la jornada 28 de la temporada del triplet, el FC Barcelona va golejar per un contundent 6-0 l’equip aleshores dirigit pel tècnic andalús Antonio Tàpia. Xavi, Alves, Messi, Henry i dos gols d’Eto’o donaven els tres punts a l’equip de Guardiola, que era líder destacat a Primera.

L’any passat, el Màlaga va posar moltes dificultats als de Guardiola. Juan Ramón Muñiz era el tècnic del Màlaga. La primera part va acabar amb un preocupant empat a zero. A la represa, Pedro feia un gran gol a la porteria de Munúa, i instants després Valdo empatava per als de La Rosaleda, però a les acaballes del partit, una acció extraordinària iniciada per Xavi la culminava Messi després de rebre la passada d’Alves des de dins l’àrea. Un gol genial que donava una nova victòria al futur campió de Lliga.

Amb Pep, quatre partits i tots guanyats
A banda dels dos partits al Camp Nou, des que Pep Guardiola és el tècnic blaugrana, el de Santpedor ha guanyat els quatre enfrontaments de Lliga contra el Màlaga. A La Rosaleda, el Barça ha guanyat les dues últimes temporades per 1-4 i 0-2. A la temporada 2008/09, a més, els tres punt servien per agafar la primera posició a la Lliga, en un partit que va estar a punt de no jugar-se per l’estat de la gespa després de les fortes pluges caigudes sobre la capital de la Costa del Sol. L’any passat, Ibrahimovic i Piqué van ser els autors dels gols del Barça en la cinquena jornada de Lliga.