Cinc gols o més, per vuitena vegada

13.01.2011 10:35

Roger Bogunyà

El FC Barcelona ja ha marcat cinc gols o més en un mateix partit per vuitena vegada aquesta temporada. L’equip ja duu 89 gols oficials.

► A banda del Betis, el Barça ha afusellat cinc cops o més les porteries rivals contra el Panathinaikos a la Champions, contra el Sevilla, Almeria, Madrid, Reial Societat i Espanyol a la Lliga, i contra el Ceuta a la Copa.

► El del Betis va ser el quart 5-0 de la temporada, el primer a la Copa. A la Lliga, l’equip ja havia superat amb el mateix resultat a Sevilla, Madrid i Reial Societat.

► Dels 89 gols que duu l’equip a la temporada, 39 han arribat al primer temps i una cinquantena al segon.

► El Barça porta 21 rematades al pal. D’aquestes, 7 han estat de Villa.

► Piqué va ser el jugador que més pilotes va recuperar aquest dimecres. Fins a 12. Cap altre dels protagonistes de tots dos equips va arribar a les 10.

2011-01-12_FCB_-_REAL_BETIS_022.jpg► Afellay va viure la seva estrena al Camp Nou. Per tercer partit consecutiu, va tenir minuts a la segona part.

► Bojan va quedar fora d’una convocatòria per primera vegada aquesta temporada.

► Pinto només ha rebut dos gols en contra en els set partits que ha jugat de titular aquesta temporada.

► Pedro, que ja és el segon màxim golejador a l’era Guardiola , va signar el seu 38è gol com a blaugrana. N’ha signat 19 a casa i 19 lluny del Camp Nou.

► Abidal, suplent contra el Betis, no s’asseia a la banqueta des del dia del Barça-Rubin Kazan.

2011-01-12_PARTIDO_47.JPG► Keita va signar el seu segon gol aquest curs, el primer al Camp Nou. El primer va arribar a San Mamés, a la Lliga (1-3). Dels 14 que duu com a blaugrana, és el primer que arriba a la competició de Copa.

► Jeffren, que va jugar els últims minuts de partit, no participava en cap compromís des del dia que es va lesionar contra el Rubin Kazan.
Alves i Pedro es van tornar a associar per fer el quart. Fotos: Miguel Ruiz/Àlex Caparrós-FCB
Vuitè hat-trick de Messi
Messi va signar contra el Betis el seu vuitè hat-trick, el tercer d’aquesta temporada, després dels assolits contra el Sevilla (4-0) a la Supercopa d’Espanya i l’Almeria (0-8) a la Lliga.

Anteriorment, ja n’havia fet contra el Madrid (3-3) a la temporada 2007/08, contra l’Atlètic de Madrid (1-3) a la 2008/09 i contra el Tenerife (0-5), el València (3-0) i el Saragossa (2-4) a la 2009/10.

Aquests registres no inclouen els quatre gols fets a l’Arsenal al darrer curs. Si els comptéssim, Messi ja duria nou hat-tricks amb el Barça.