L’Atlante, rival al Mundial de Clubs

12.12.2009 19:54

L’Atlante mexicà s’ha classificat per a les semifinals del Mundial de Clubs després de derrotar l’Auckland City per 3 a 0. Els mexicans se les hauran de veure amb el Barça en una de les semifinals que es disputarà dimecres.

Només hi ha hagut un equip sobre el terreny de joc del Zayed Sports City d’Abu Dhabi. L’Atlante ha passat per sobre de l’Auckland City i s’ha emportat la victòria amb gols d’Arreola, Bermúdez i Lucas Silva. Amb aquest espectacular triomf l’Atlante avança en les semifinals del Mundial de Clubs i s’enfrontarà al Barça dimecres 16 de desembre a les cinc de la tarda.

Els mexicans, superiors

aficio_atlante.jpgLa primera meitat ha estat molt tranquil•la per a l’equip mexicà, que ha pressionat constantment sobre l’àrea rival. L’Auckland City gairebé no ha tocat l’esfèrica i no ha creat pràcticament cap ocasió de perill. Els mexicans, per la seva banda, han estat molt actius, especialment en jugades per les bandes, buscant les rematades de Rojas i Márquez. El gol d’Arreola ha arribat al minut 36 després d’un greu error del porter McGeorge en el rebuig que ha aprofitat el de Cancun per introduir l’esfèrica en l’arc de la porteria.

Segona part, la sentència

atlante_auckland.jpgEn els primers minuts de la represa els de Nova Zelanda han intentat canviar la dinàmica del partit i han buscat el gol. Al minut 62 ha arribat la millor ocasió del partit per als d’Oceania. La defensa de l’Atlante no ha aconseguit rebutjar la pilota, que li ha caigut a Coombes a la frontal de l’àrea. Coombes ha xutat amb gran potència però Federico Vilar ha aconseguit aturar un gol que podia haver escurçat distàncies.

Al segon quart, l’Atlante ha recuperat la batuta del partit i ha pogut golejar però ha perdonat. Malgrat tot, al minut 68, Márquez Lugo ha rebut la pilota a l’interior de l’àrea, ha aguantat la pressió dels defenses i li ha acabat passant l’esfèrica a Bermúdez, que amb un xut de potència ha aconseguit el segon gol dels centreamericans. En cap moment no ha semblat que tingués gaires problemes l’Atlante, que ha començat a tocar sense presses.

En el temps de descompte, ha arribat el tercer gol del campió de la Concacaf, fruit d’una jugada espectacular. Una continuïtat de tocs en les proximitats de l’àrea han finalitzat amb una gran rematada del jove Lucas Silva, que s’ha estrenat com a golejador.
L’altre semifinal
L’altre semifinal del torneig internacional la protagonitzaran l’Estudiantes que, igual que el Barça, jugarà directament les semifinals. Serà contra el Pohang Steelers FC després que l’equip coreà derrotés divendres el TP Mazembe congolès.