L’Espanyol, un rival incòmode a l’estadi

11.12.2009 10:12

Edgar Fornós

L’Espanyol, el proper rival del FC Barcelona a la Lliga, fa tres temporades consecutives que puntua al Camp Nou. Dos empats (2-2) i (0-0) i una victòria (1- 2) són els resultats de les últimes visites dels blanc-i-blaus a l’estadi.

Abans de viatjar a Abu Dhabi per disputar el Mundial de Clubs, els de Guardiola hauran de passar un examen molt complicat al derbi del Camp Nou.Si fem un cop d’ull a les darreres tres temporades, ens adonem que l’Espanyol ha fet la guitza als blaugrana emportant-se punts de l’estadi.

El record més dolorós

A falta de dues jornades perquè la temporada 2006/07 tanqués les portes, el FC Barcelona rebia la visita de l’Espanyol a l’estadi. L’equip, aleshores dirigit per Valverde, va avançar-se en el marcador amb un gol de Tamudo. Messi, amb dues dianes, capgiraria el resultat però el mateix Tamudo va deixar glaçat el Camp nou quan va empatar el derbi a l’últim minut. Els dos punts que els blaugrana van cedir aquell dia resultarien decisius per al desenllaç del campionat de Lliga, que al final es va emportar el Reial Madrid.

Malaguanyat empat

QM3D0131.jpgUn empat a zero que no va servir de res ni a culers ni periquitos va ser el resultat que va reflectir l’electrònic del Camp Nou la temporada 2007/08. El Barça necessitava sumar de tres en tres si volia atrapar el Madrid, que era líder amb nou punts d’avantatge. L’Espanyol, per la seva banda, havia de guanyar per seguir tenint opcions d'ocupar posicions europees. I, ves per on, dos equips que busquen la victòria van obtenir un empat que només va servir perquè el Barça perdés una posició a la taula i beneficiés el Vila-real, que venia per darrere, i perquè els de Valverde baixessin fins al desè lloc de la classificació.

Un mal dia a l’estadi

QM3D7164.jpgLesió, expulsió i derrota, un dia que més valia no haver-se aixecat del llit. L’Espanyol arribava com a cuer de la Lliga al Camp Nou i s’enfrontava a un Barça líder que encara no havia perdut a casa. El que en un principi no semblava un partit complicat va acabar convertint-se en un malson per als de Guardiola. Una inesperada lesió d’Abidal, una expulsió de Keita a la primera part, dos gols encaixats en només quatre minuts i un joc destructiu dels blanc-i-blaus que va treure de polleguera el FC Barcelona, van fer volar els tres punts de l’estadi barcelonista. Un gol de Touré va fer creure en una remuntada que mai va arribar.

Molt més que tres punts
Encara que pugui semblar un tòpic quan el Barça s’enfronta a rivals com el Madrid o l’Espanyol, els punts que dissabte que ve es posaran en joc al Camp Nou signifiquen molt més que tres punts per als de Guardiola. A banda de la vessant psicològica que comporta guanyar un derbi, una victòria contra l’Espanyol posaria a la maleta d’Abu Dhabi una bona dosi de moral.