Pilota i cap d’or

07.12.2009 13:27

Jesús Carrillo

Davant del Deportivo, Leo Messi va fer el seu segon gol de cap de la temporada. Ja ha marcat les mateixes dianes d’aquesta manera que en el curs passat. I això que encara falta més de mig any de competició.

De moment, l’argentí ja ha marcat cinc gols de cap des que és jugador del primer equip. La temporada 2005/06 es va estrenar en un partit de Copa contra el Saragossa al Camp Nou (2-1) i l’any passat, El Molinón va ser l’escenari del seu primer gol aeri a la Lliga (1-6).

Rematada imperial

ZUERAS_FC.BARCELONA_-_MANCHESTER_UNITED_FINAL_CHAMPIONS_27-05-09_081.JPGEl segon de la temporada passada, i tercer del seu compte particular amb el cap, va tenir el millor escenari possible: la final de la Lliga de Campions a l’Estadi Olímpic de Roma. Van der Sar –porter del Manchester– va ser l’espectador de luxe de la centrada de Xavi, entre Rio Ferdinand i Wes Brown, perquè el ‘10’ blaugrana fes el gol que tancava la final.

Dos més a Getafe i la Corunya

GETAFE-FCB_x20x.JPGAquest exercici, Messi ja ha marcat els mateixos gols de cap que l’any passat. Al Coliseum Alfonso Pérez de Getafe (0-2) i a Riazor (1-3), Messi ha marcat de cap aprofitant les centrades d’Ibrahimovic i Pedro, respectivament. Curiosament, en els dos casos ho ha fet a la segona part, lluny del Camp Nou i vestint la segona samarreta d’aquesta temporada.

Quatre doblets

A més, al camp del Deportivo, el de Rosario va signar el seu quart doblet de la temporada. El primer va ser en la tornada de la Supercopa espanyola contra l’Athletic Club al Camp Nou (3-0), el segon, a la Lliga, davant l’Atlètic de Madrid al Camp Nou (5-2) i el tercer, consecutivament, a El Sardinero (1-4). Messi és el màxim golejador de l’equip.

En quatre competicions
L’argentí ha ‘sucat’ en quatre de les cinc competicions en què ha participat el Barça. Messi ha fet gols a la Supercopa espanyola, la Lliga, la Copa del Rei i la Lliga de Campions.