Ibra, eficàcia sueca

03.12.2009 13:10

Roger Bogunyà

Zlatan Ibrahimovic ha signat un inici de Lliga espectacular: 9 gols en 11 partits. O, dit d’una altra manera, garanteix un gol cada 91 minuts, la millor mitjana dels màxims golejadors de la competició.

El suec marca gairebé sempre. Ho va tornar a demostrar aquest dimecres a Jerez ( 0-2 ). Zlatan Ibrahimovic, en la primera temporada com a blaugrana, ja ha signat 9 gols en 11 partits jugats, vuit dels quals disputats com a titular i tres com a suplent.

La millor mitjana: un gol cada 91 minuts

2009-09-19_FCB_-_ATLETICO_DE_MADRID_001.JPGÉs cert que Ibrahimovic no és el pitxitxi de Primera. Ho és David Villa. Però la mitjana de gols del suec és la millor de tots els màxims golejadors de la divisió. Ibra celebra un gol cada 91 minuts, mentre que Villa necessita 96 minuts, Luís Fabiano 101, Messi 131 o Soldado 135.

Tres cops revulsiu

2009-11-29_PARTIDO_141.JPGEl principal mèrit d’Ibrahimovic és tenir sempre el punt de mira afinat. No necessita sortir de titular o disposar de gaires minuts per fer gol. Ha quedat clar en els tres cops que ha golejat sortint des de la banqueta: a Màlaga va necessitar nou minuts per fer el 0-1, amb el Madrid únicament quatre i amb el Xerez, 27. Si això no és un revulsiu...

Obrellaunes

2009-09-22_PARTIDO_06.JPGUna altra de les virtuts del suec és la capacitat que té per obrir marcadors. Ja ha fet el primer gol del Barça en cinc ocasions: Getafe, Atlètic de Madrid, Racing, Màlaga i Madrid han estat les seves víctimes, sense comptar el matx contra el Rubin Kazan de Champions. I només ha jugat onze partits a la Lliga. Eficàcia al poder.
El seu millor inici
L’Ibrahimovic del Barça és el millor Ibrahimovic. Mai, després d’haver disputat 13 jornades, havia signat 9 gols. Amb l’equip blaugrana ha superat els registres assolits amb l’Ajax la temporada 2003/04 (8 gols en 13 jornades), i amb l’Inter les temporades 2007/08 (8 gols en 13 jornades) i 2008/09 (7 gols en 13 jornades), que fins ara figuraven com les millors arrencades del suec en la Lliga.