El Rubin Kazan, campió de Rússia (0-0)

21.11.2009 13:50

El Rubin Kazan, equip que es troba en el grup del Barça a la Lliga de Campions, ha aconseguit aquest migdia la segona lliga russa de la seva història després d’empatar a casa.

Al conjunt que dirigeix Kurban Berdiev li ha estat suficient l’empat davant el Zenit de Sant Petesburg (0-0) per endur-se el títol gràcies al fet que l’Spartak de Moscow, el segon classificat, ha perdut a casa contra el CSKA (2-3).

El Zenit, un rival complicat

El Rubin Kazan i el Zenit de Sant Petersburg han empatat el partit corresponent a la vint-i-novena i penúltima jornada de la lliga russa. El conjunt entrenat per Kurban Berdiev no ha aconseguit marcar davant el Zenit, campió de la Lliga el 2007 i de la UEFA el 2008, que es jugava mantenir la tercera posició, l’última que dóna dret a disputar la Lliga de Campions.

Segon títol consecutiu

Malgrat l’empat, el Rubin ha aconseguit la segona lliga russa de la seva història. Faltant una jornada per al final, l’equip de Kazan en tenia suficient amb un empat o fins i tot amb una derrota si l’Spartak de Moscou, a quatre punts, no feia un millor resultat que ells.

Tot i que ha començat perdent, el CSKA de Moscou s’ha imposat a l’Spartak per 2-3, fet que ha valgut perquè el Rubin Kazan pogués celebrar el títol.

Amb el títol a la butxaca, el Rubin ja pot concentrar-se amb totes les seves forces en el partit de la Lliga de Campions que l’enfrontarà dimarts al Dinamo de Kíev a Kazan.
El Dinamo guanya el clàssic a Ucraïna
El Dinamo de Kíev ha derrotat per 3-0 el Xakhtar Donetsk. Amb aquesta victòria, els de la capital són més líders, amb set punts d’avantatge sobre l’equip de Donetsk. Després d’una primera part molt igualada, Artem Milevskiy ha marcat el primer gol just abans del descans. Als nous minuts de la segona, el mateix jugador marcava el segon per als jugadors de Valery Gazzaev. En una acció al contraatac, Andriy Yarmolenko feia el tercer i definitiu gol favorable al Dinamo.

Com el Barça i l’Inter de Milà, el Dinamo jugarà aquest dimarts la cinquena jornada de la fase de grups de la Champions al camp del Rubin. Als companys de Xevtxenko només els val la victòria al camp del Rubin si volen arribar a l’última jornada amb opcions de classificar-se per a vuitens.