Cara i creu per a Henry i Txigrinski

18.11.2009 23:50

Henry estarà al Mundial de Sud-àfrica mentre que Txigrinski haurà d'esperar una altra ocasió. França s'ha classificat després d'empatar a un davant Irlanda amb pròrroga inclosa, mentre que Ucraïna queda fora després de perdre davant Grècia (0-1).

La sort ha somrigut de diferent manera els blaugranes Henry i Txigrinski. Mentre que el francès disputarà el seu quart Mundial, l'ucraïnès haurà d'esperar el 2014 per debutar en la màxima competició del futbol de seleccions. França ha patit un calvari davant Irlanda i ha necessitat una pròrroga per assegurar la seva classificació. L'1-1 final classifica França, ja que en l'anada el resultat va ser de 0-1.

Partit dramàtic a l'Stade France

GOL_FRANxA-IRLANDA.jpgAmb Henry a l'onze inicial, França ha dominat ràpidament el partit davant una Irlanda ordenada en defensa, però sense renunciar al contraatac gràcies a la velocitat d'homes com ara Duff o Robbie Keane. En el minut 13, el blaugrana Henry ha disposat d'una bona ocasió de gol, però el seu remat l'ha desviat a córner O'Shea.

Però seria Irlanda la que inauguraria el marcador. En el minut 36 una centrada de Damien Duff l'ha rematada al fons de la xarxa el davanter del Tottenham Robbie Keane.

França decideix a la pròrroga

En el segon temps la tònica no ha canviat: domini de França i contraatacs cada vegada menys freqüents i perillosos dels irlandesos. El marcador no s'ha mogut i amb el 0-1 s'ha arribat al final dels 90 minuts. A la pròrroga, França s'ha llançat a l'atac, mentre que Irlanda, fidel al seu estil, ha contraatacat amb perill.
HENRY_FRANxA-IRLANDA.jpgPoc abans de finalitzar la primera part de la pròrroga, una assistencia d'Henry finalitzava amb el gol de l'empat de William Gallas. Era l'1-1 que classificava a França per Sud-àfrica 2010. Irlanda s'ha bolcat a l’atac, però França ha sabut aguantar i superar la repesca.

Txigrinski es queda fora del Mundial (0-1)

UCRAINA-_GRECIA_2.jpgUcraïna no ha sabut aprofitar el 0-0 del partit d'anada jugat a Atenes i ha quedat fora del Mundial de Sud-àfrica després de caure derrotada per 0-1 en el partit disputat al Donbass Arena de Donetsk. El central blaugrana Dmitro Txigrinski no s'ha vestit de curt i ha vist tot el partit a la banqueta dels suplents.

Domini infructuós

La selecció de Alexei Mikhailichenko ha dominat clarament el partit, sobretot després del gol de Salpingo en el minut 31. El combinat grec, ben tancat en defensa, ha sabut contenir les envestides d'Ucraïna, que ha gaudit d'algunes bones ocasions per, almenys, igualar el partit. Aquesta eliminació impedeix Ucraïna participar en el segon Mundial de la seva història i el primer que disputaria Txigrinski.

Exhibició d'Espanya davant Àustria (1-5)

La selecció espanyola va guanyar sense gaires problemes Àustria per 1-5 en l'últim amistós del 2009 disputat a l'estadi Ernst Happel de Viena. En l'onze inicial del combinat de Del Bosque han sortit els blaugranes Xavi, Iniesta i Sergio, protagonista en la jugada de l'expulsió de Pehlivan en el minut 26, ja que el migcampista del Barça ha estat víctima de la dura entrada que ha suposat la vermella directa per a l'austríac.

Festival de gols

AUSTRIA-ESPANYA.jpgEspanya ha deixat encarrilat el partit en el primer temps encara que ha hagut de remuntar el matiner gol de Jantschner en el minut 7. la reacció de l'equip de Del Bosque ha estat immediata. Cesc, en el minut 10 i Villa, en el minut 13, han donat la volta al marcador. Abans del descans, el davanter valencianista marcava l'1-3 amb el qual ha finalitzat el primer temps.

En la segona part, Iniesta i Xavi s'han quedat al vestidor, mentre que Sergio ha estat substituït al minut 60 per Iraola. Espanya ha arrodonit la golejada amb dos gols més. Güiza marcava l'1-4 en el minut 56 i, un minut després, el valencianista Pablo Hernández aconseguia el definitiu1-5.
Costa d'Ivori empata a Alemanya (2-2)
En el partit amistós disputat al Veltins Arena de Gelsenkirchen, Costa d'Ivori ha estat a punt de donar la sorpresa davant Alemanya, però ha acabat empatant a dos gols a causa d'un gol de Podolski en el minut 90. El migcampista del Barça, Touré Yaya, ha sortit en l'onze inicial i ha jugat quasi tot el partit, ja que va ser substituït en el minut 94 per Meite. Eboué i Doumbia han estat els golejadors ivorians, mentre que Lucas Podolski ha marcat els dos gols d'Alemanya.