Català

Salta el menu

Menú d´idiomes


Personatges de la Masia: Tito Vilanova (III)


Torna a l´inici de la plana

Contingut

Enllaç al contingut associat

Futbol

11.10.2009 10:29

Personatges de la Masia: Tito Vilanova (III)

Berta Brau


De la Masia a la banqueta del Barça. Aquest és en resum el camí recorregut per Tito Vilanova. El tècnic blaugrana guarda un “molt bon record” del temps viscut a la residència on els nois “mamen filosofia, cultura i idea futbolística”.


Tot i no haver triomfat al primer equip del Barça, Tito Vilanova sap molt bé quina és la filosofia Barça, i és que per les seves venes corre l’estil de futbol marca de la casa. La raó és que l’actual segon entrenador de la primera plantilla va viure durant sis anys a la Masia (1984-1990) temps durant el qual, mentre veia el Camp Nou des de la finestra de la seva habitació, somiava i treballava per convertir-se en un dels que hi jugaven.

Filosofia, cultura i estil Barça

VILANOVA_INTERIOR.jpgExisteix una relació directa entre la Masia i èxit del futbol base i del primer equip? La resposta d’en Tito Vilanova és clara: “Segur”. El perquè de l’èxit de la Masia també el té clar: “Aposta per captar jugadors i tenir-los en el lloc ideal perquè es desenvolupin futbolísticament. El futbol actual del Barcelona no s’entendria sense els jugadors del planter, ja que aquests jugadors mamen aquesta filosofia des de petits, si no hi haguessin passat aquesta cultura i idea futbolística no estaria tan present actualment”.

Somiant però tocant de peus a terra

Debutar i emprendre una exitosa carrera amb el primer equip és el que vol qualsevol jove futbolista que fitxa per la base: “Quan entrem a la Masia tots tenim aquesta il·lusió, però quan estàs aquí de seguida et fan entendre que no és una cosa fàcil. Recordo que ens deien que si hi arribava un de tota una promoció, ja era molt”.

Una formació clau

Vilanova va experimentar en la seva pròpia pell la dificultat que implica arribar a la primera plantilla, però era un fet del qual era conscient: “Potser ara sembla que és fàcil pujar però en aquell moment es veia realment difícil”. S’arribés on s’arribés però, la formació rebuda és vital pel tècnic: “El que havíem de tenir clar és que era una oportunitat per adquirir la manera de jugar que et dóna l’escola del Barça, molt útil per si no podies pujar al primer equip”.

L’essència del campament somiat

2009-07-23_VILANOVA_03.jpgCada principi de temporada es vivien escenes similars a la Masia: els nous residents estaven moixos i tristos pel canvi que implicava tot, els ja experimentats tenien ganes que comencés el nou curs ja que sabien el que els esperava. “Viure tot el dia el futbol, tants nens junts, les bromes feien que t’ho passessis bé perquè, de fet, feies el que t’agradava, jugar a futbol”, recorda Vilanova, que admet: “És una experiència que ens ha marcat de manera positiva a tots els que hem passat per la Masia”.

El ‘sine qua non’ de la Masia

Tito Vilanova té molt clar quins són els requisits necessaris per entrar a la Masia, un denominador comú per a la base blaugrana: “Els jugadors que són a la Masia han de ser molt bons, han d’estar seleccionats, perquè en cas contrari no cal que portem jugadors de fora si els tenim a Catalunya. Si un és allà ha de ser bo, se li ha de veure una certa projecció al primer equip, però no hi ha diferència entre els jugadors que són a la Masia i els que són de Catalunya. La idea amb la qual s’entrena al futbol base és la mateixa per a tots”.

Consulta els altres reportatges sobre l'aniversari de la Masia

La Masia, 30 anys de residència

Personatges de la Masia: Pep Boada (I)

Personatges de la Masia: Amor (II)

Personatges de la Masia: Tito Vilanova (III)

Per visualitzar aquest contingut és necessari que descarregueu l'última versió del Flash Player


Tito Vilanova i Bayo
Data de naixement: 17 de setembre del 1969
Lloc de naixement: Bellcaire d’Empordà (Girona)
Resident de la Masia: Entre 1984 i 1989
Posició: Migcampista
Equips: Categories inferiors FC Barcelona, Figueres, Celta, Badajoz, Mallorca, Lleida, Elx i Gramenet.
Carrera de tècnic: Cadet B FC Barcelona i Palafrugell. Director esportiu del Figueres i del Terrassa.


Comparteix a

Notícies Futbol

Temporada 09-10

Detall de la opció seleccionada

Patrocinadors oficials


Copyright - FCBarcelona | Nota Legal | Venda entrades | Aquesta pàgina web és l´única oficial del FC Barcelona

Segueix-nos a: Facebook | Twitter | Youtube | RSS


Torna a l´inici del contingut d´aquesta plana
Torna a l´inici de la plana