Márquez arriba al partit 150 en Lliga

22.09.2009 23:59

Els 35 minuts que el central mexicà ha disputat a El Sardinero han significat el seu 150è partit en Lliga amb el Barça. Ho ha aconseguit en la seva setena temporada al club. Suma vuit gols en aquesta competició.

A poc a poc, Rafa Márquez va entrant en l’equip una vegada superada la lesió muscular que es va produir durant la pretemporada als Estats Units. Després de reaparèixer en l’últim quart d’hora del duel amb l’Atlètic de Madrid, el defensa asteca ha participat en els darrers 35 minuts del partit d’El Sardinero. Sobre la gespa, Márquez ha pogut celebrar un nou triomf de l’equip i el seu partit número 150 en Lliga amb el Barça.

2009-09-22_PARTIDO_34.JPGEl mexicà, que ha saltat al terreny de joc quan el marcador ja era de 0-3 favorable per al Barça, ha pogut sumar uns minuts importants per anar agafant el ritme de competició. Márquez ha format parella de centrals amb Puyol i ha ajudat a la victòria de l’equip amb sis pilotes recuperades i mostrant-se segur en les passades (36 de 39).

Un jugador fonamental per a Guardiola

El tècnic blaugrana, Pep Guardiola, ha declarat un cop acabat el partit que, després de la tornada del mexicà dissabte passat davant l’Atlètic de Madrid, ja tenia previst tornar a donar minuts a Márquez per tal d’anar agafant a poc a poc el to i ha definit al central com “un jugador molt necessari en una temporada tan carregada”.

Un defensa amb ‘perfil Barça’

marquez-fcb-espanyol_x1x.jpgEl Kaiser de Michoacán va arribar al conjunt blaugrana el 2003, procedent del Mònaco, com un dels centrals amb millor reputació de la Lliga francesa. Ràpidament es va guanyar un lloc a l’eix de la defensa, encara que les lesions de Motta i Edmílson, a la temporada 2004/05, van fer que Frank Rijkaard el situés com a organitzador. Va ser el curs en què va disputar més partits en la competició domèstica (34) i també el que va aconseguir més gols (3).

En els exercicis posteriors, Márquez va tornar a endarrerir la seva posició. Com a central, a banda de la contundència necessària, ofereix una fluida sortida de pilota des del darrere i uns precisos desplaçaments. Sempre que els problemes físics l’han respectat, ha estat un fix en la saga culer. En total, ha jugat 221 compromisos i ha marcat 12 gols.