Tres culers a la banqueta de Getafe

10.09.2009 14:06

Jesús Carrillo

El Getafe ha començat la seva sisena temporada consecutiva a Primera. Des de la temporada 2004/05 el club de Madrid ha tingut cinc entrenadors, tres d’ells exjugadors i campions de Lliga amb el Barça: Schuster, Laudrup i Víctor Muñoz.

El Getafe va pujar a la màxima categoria del futbol espanyol al final de la temporada 2003/04. L’any següent, i després de sis anys a Segona, el ‘Geta’ afrontava el repte més difícil de la seva història: mantenir l’equip a Primera. Quique Sánchez Flores va ser el primer tècnic de Getafe. L’any següent, el València el va fitxar com a tècnic xe. El relleu era obligat.

Schuster, el primer

BERND_SCHUSTER_2.jpgL’exblaugrana Bernd Schuster va ser el primer exjugador del Barça que es feia càrrec de la banqueta del Coliseum Alfonso Pérez. La feina de l’alemany, que ja havia entrenat, entre d’altres, el Xerez i el Llevant, va ser molt bona. El Getafe va acabar novè a la classificació, fent un bon futbol i sense cap problema per mantenir la categoria.

Schuster va seguir una temporada més, la 2006/07. L’exblaugrana va superar-se i va classificar el Getafe per a la final de la Copa del Rei després d’un partit històric davant el FC Barcelona a la tornada de les semifinals. La final, davant el Sevilla, va representar un cop dur, però l’equip jugaria la propera temporada la Copa de la UEFA.

Laudrup, el segon

michael_laudrup002.jpgEls dos anys de Schuster al Getafe van provocar el seu fitxatge pel Reial Madrid. Una altra vegada el relleu a la banqueta era obligat per el president Ángel Torres. Un altre exblaugrana, Laudrup, era l’encarregat d’intentar superar la bona tasca de Schuster, que va situar el ‘Geta’ dos anys seguits novè al final de la Lliga.

Si bé a la Lliga Laudrup va passar moltes dificultats per no baixar a Segona, la Copa de la UEFA i la Copa del Rei van ser espectaculars. A la Copa, la final va tornar a fer un lloc al Getafe, per segona temporada consecutiva. I a la UEFA, l’equip estava classificat per a les semifinals a falta de cinc minuts per a la conclusió d’una agònica pròrroga davant el Bayern de Munic.

I Víctor, el tercer

victor_munoz.jpgVíctor Muñoz ha estat l’últim entrenador exblaugrana a Getafe. A diferència dels altres dos, no va tenir la mateixa sort i, a falta de cinc jornades, va ser destituït per Ángel Torres, president del Getafe. Aquest ha estat l’únic cop que el Getafe ha destituït un tècnic a Primera. Michel va agafar l’equip i fent vuit punts dels últims quinze va assolir la permanència.
Tres campions de Lliga
Víctor, Schuster i Laudrup han estat campions de Lliga amb el Barça. L’any 1984/85, l’aragonès i l’alemany van ser campions de Lliga amb Terry Venables a la banqueta blaugrana. Laudrup va formar part de l’equip que, amb Cruyff com a entrenador, va guanyar les quatre Lligues del Dream Team.