Gran presència blaugrana als premis UEFA

26.08.2009 18:57

Fins a cinc jugadors del Barça, a més d’Eto’o, que ara és a l’Inter, aspiren aquest dijous a ser guardonats amb els premis UEFA corresponents a la Lliga de Campions de la temporada passada. El club blaugrana és l’equip amb més representants.

El FC Barcelona, campió de la Lliga de Campions 2008/09, és el club amb més candidats per als premis que la UEFA entregarà aquest dijous a la tarda a Mònaco. El lliurament de premis, que es durà a terme durant el sorteig de la lligueta de Champions al Fòrum Grimaldi, premiarà els millors futbolistes de cada posició durant la competició europea, a més de desvelar-se quin ha estat el jugador més valuós (MVP) de la passada Lliga de Campions.

Sis candidats blaugranes

ZUERAS_FC.BARCELONA_-_MANCHESTER_UNITED_FINAL_CHAMPIONS_27-05-09_058.JPGFa uns dies la UEFA ja va donar a conèixer els candidats que opten a aquests premis, entre els quals hi ha sis jugadors que la passada temporada van formar part de l’equip campió de la tercera Lliga de Campions de la història del Barça. Es tracta de Valdés, com a millor porter, Piqué, com a millor defensa, Iniesta i Xavi, com a millor migcampista, i Messi i Eto’o (ara a l’Inter), com a millor davanter.

Aquests sis jugadors lluitaran també per aixecar el títol de jugador més valuós (MVP) de la passada Lliga de Campions.

El club amb més representants

WEB_01.jpgEl FC Barcelona és l’equip que més candidats (6) té en els premis que la UEFA entrega cada any coincidint amb la disputa de la Supercopa d’Europa. El Manchester United, l’altre finalista de la Lliga de Campions, només en té tres. Els dos equips anglesos que van arribar a les semifinals de la màxima competició europea també hi estan representants. El Chelsea, equip que va ser eliminat pel Barça, té dos futbolistes entre els candidats, mentre que el Liverpool només en té un.

Votació dels entrenadors

L’elecció dels guanyadors s’ha fet després de la votació realitzada pels 16 entrenadors dels equips que es van classificar per als vuitens de final de la Lliga de Campions. Aquesta és la primera vegada que els millors jugadors de la passada Champions League són escollits pels tècnics europeus.

Per visualitzar aquest contingut és necessari que descarregueu l'última versió del Flash Player

Últim precedent
Després de guanyar la Lliga de Campions de París, el 2006, la UEFA també va guardonar l’equip blaugrana. En aquella ocasió el Barça va acaparar gairebé tots els premis, amb Puyol com a millor defensa, Deco com a millor migcampista, Eto’o com a millor davanter, i Ronaldinho com a jugador més valuós (MVP). Només Víctor Valdés, que era candidat a millor porter, no va ser premiat durant la gala celebrada també a Mònaco.