Estudiantes, campió de la Libertadores

16.07.2009 11:14

El club argentí ha guanyat la seva quarta Copa Libertadores després de superar el Cruzeiro per 1-2. L’equip de La Plata accedeix així al Mundial de Clubs d’Abu Dhabi que se celebrarà al desembre, en el qual també hi serà el Barça.

Davant més de 65.000 espectadors que omplien l’estadi Minerao, l’Estudiantes va ser més pràctic i va aconseguir trencar la igualtat de l’empat a zero amb el qual va acabar el partit d’anada disputat a l’Argentina. Gastón Fernández, en el minut 56, i Mauro Boselli, en el 72, van aconseguir amb el seus gols neutralitzar el gol inicial d’Henrique (min. 51).

Boselli, una altra vegada decisiu

Com ja va passar en la semifinal davant el Gremio de Porto alegre, el davanter argentí va ser decisiu per a la sort dels blanc-i-vermells. Mauro Boselli, exjugador del Màlaga B fa quatre temporades, va marcar el segon gol per a l’Estudiantes que decantava la balança a favor de l’equip que encapçala Juan Sebastián Verón, exinternacional argentí, que va donar les dues assistències de gol per al seu equip.

Primer gol brasiler

El Cruzeiro va fer el primer gol als sis minuts de la represa. Henrique, des de fora de l’àrea, va inaugurar el marcador. La clau de la victòria argentina va començar cinc minuts més tard, amb el gol de l’empat aconseguit per Gastón Fernández. L’empat a un gol donava la Copa Libertadores als argentins. El Cruzeiro no va disposar de la tranquil•litat necessària per fer el segon i als 72’ Mauro Boselli feia el definitiu segon gol, insuperable per al campió brasiler.
Sense rival brasiler
Serà la primera vegada que el Barça jugarà aquesta competició i el seu gran rival no serà brasiler. L’any 1992 el Barça va jugar la final de la Copa Intercontinental contra el São Paulo. L’any 2006 ho va fer davant l’Internacional de Porto Alegre. Des que la FIFA va substituir l’antiga Copa Intercontinental pel Mundial de Clubs, el campió d’Europa i el de la Libertadores sempre han acabat sent els protagonistes de la final. Si aquest any es compleix el mateix pronòstic, Barça i Estudiantes podrien protagonitzar una final inèdita intercontinental. La resposta, el pròxim 19 de desembre a Abu Dhabi.