Alves, titular i primer de grup (0-0)

25.06.2010 18:05

Marc Guillén

Dani Alves és el tercer jugador del Barça a classificar-se pels vuitents de final després de jugar els noranta minuts del Brasil-Portugal (0-0) que els dona el primer lloc del grup.

La lesió d’Elano al migcamp ha obert la porta de la titularitat a Dani Alves i el blaugrana ha aprofitat l’oportunitat per fer un partit molt complet.

Els cacaus d’Alves

El blaugrana ha lluït el seu fort xut en els primers minuts. De fet, les dues primeres rematades del partit les ha fet el blaugrana en dos potents xuts des de fora de l’àrea. El primer ha estat molt perillós, tot i que ha anat fora, mentre que el segon ha anat entre els tres pals, però era massa tou.

Tot l’atac per la dreta

alves_maicon_mundial2010.jpgLes millors jugades de Brasil han arribat per la banda dreta d’Alves i Maicon, especialment en un primer temps de clar color carioca. El Brasil s'ha bolcat per la seva banda més forta i, des d’allà, ha creat les millors ocasions a base d’incursions de Maicon i les parets i xuts d’Alves.

Gairebé de migcentre

Ja comença a ser normal que Alves no ocupi el lateral dret, perquè Dunga el col·loca de migcampista dret. Però avui Alves ha jugat molt centrat, gairebé sent el tercer migcentre al cantó de Felipe Melo i Gilberto Silva. D’aquesta manera, Maicon podia desdoblar amb més facilitat pel carril dret.

Fluixa segona part

cristiano_mundial2010.jpgSi la primera part ha estat intensa i amb un Brasil mossegant força, en la segona part els dos equips han estat molt conservadors. El partit s’ha acabat amb un empat, que servia a les dues seleccions perquè classificava Portugal i donava la primer posició a Brasil.

Alves ha jugat els tres partits

El lateral blaugrana ha jugat tots els partits del Mundial, tot i que mai ho ha fet en la seva posició natural, sinó al migcamp. En el seu debut, va entrar al minut 72 substituint Elano. En el segon partit, Alves va substituir el mateix Elano però, en aquest cas, per lesió des del minut 66. Aquest darrer partit el blaugrana ha jugat els 90 minuts.