Messi i Márquez lluitaran pels quarts

23.06.2010 12:44

Jesús Carrillo

Leo Messi i Rafa Márquez tornaran a enfrontar-se amb les seves seleccions per un lloc als quarts de final del Mundial. Ara fa quatre anys, Argentina i Mèxic varen jugar a la ronda de vuitens del Mundial d’Alemanya 2006, amb victòria ‘albiceleste’.

El dia de Sant Joan de l’any 2006, a Leipzig, Mèxic i Argentina es van enfrontar per un lloc als quarts de final. Quatre anys després, el destí ha volgut que es torni a repetir l’aparellament al primer Mundial que es juga en terres africanes. Fa quatre anys, Argentina va derrotar la ‘tricolor’ per 2-1, en què Márquez va ser l’autor del gol mexicà.

Igual que enguany

marqueztri.jpgCom en l’última ocasió, Argentina va arribar com a campiona del seu grup i Mèxic com a segona classificada. Els companys de Leo Messi eren els clars favorits per arribar als quarts. Tot i aquest favoritisme, va ser Mèxic, gràcies a Márquez, qui va marcar primer. Als sis minuts de partit, Mèxic guanyava per 1-0.

Primer Hernán Crespo, i a la pròrroga Maxi Rodríguez, capgiraven el marcador. El gol de Maxi va ser considerat un dels millors de l’última Copa del Món.

messi_gol_nigeria2010.jpgMárquez va jugar els 120 minuts de partit, mentre que Messi va sortir en els instants finals dels 90 minuts reglamentaris i va participar durant tot el temps afegit a la victòria sud-americana. Un cop finalitzat el partit, els dos blaugranes van fer el clàssic intercanvi de samarretes. Messi es va endur la samarreta amb el ‘4’ de Márquez a l’esquena. El mexicà, el ‘19’ de Messi.

Precedents històrics

Serà el tercer cop que Argentina i Mèxic s’enfrontin a una fase final d’un Mundial. La primera vegada, l’any 1930, a la primera edició de la Copa del Món de futbol, Argentina va guanyar els mexicans per 6-3 a Montevideo.

Pel que fa a la trajectòria personal dels dos jugadors del Barça, Márquez està jugant la seva tercera Copa del Món, i mai ha passat de la ronda de vuitens, mentre que Messi juga el seu segon mundial. Va arribar fins als quarts de final ara fa quatre anys.
I als quarts...
Als quarts de final l’Argentina o Mèxic s’enfrontaran contra un rival encara desconegut. Serà o bé el guanyador del grup D (Alemanya, Sèrbia o Ghana) o bé el segon classificat del grup C (Anglaterra, Algèria, els Estats Units o Eslovènia). Aquest dimecres se sabrà exactament quins poden ser els rivals de Messi o Márquez als quarts.