Márquez segueix (0-1); França, a casa (1-2)

22.06.2010 19:03

Tot i perdre, Rafa Márquez és el primer dels blaugranes a la Copa del Món que s’ha classificat per als vuitens de final amb Mèxic. Abidal i Henry, que han caigut contra Sud-àfrica, ja fan les maletes per tornar.

Mèxic ha assolit la classificació per als vuitens de final de la Copa del Món. L’equip de Rafa Márquez ha perdut per 0-1 contra l’Uruguai, però ha quedat segona del Grup A. Márquez ha jugat tot el partit, com en els altres dos compromisos, per davant dels dos centrals mexicans.

Abidal, per la seva part, no ha jugat en la derrota francesa amb Sud-àfrica i Henry ho ha fet a la segona part. Els subcampions del món, contra tot pronòstic, han acabat la fase de grups en l’últim lloc.

Molta igualtat

El partit entre les dues seleccions americanes ha estat molt igualat. A la primera part, els dos equips han jugat per guanyar el partit. Luis Suárez, autor del gol ‘charrúa’, ha tingut la primera ocasió als 6 minuts de partit. El jugador del Deportivo Andrés Guardado ha enviat la pilota al pal de la porteria sud-americana. Al final de la primera part, el davanter de l’Ajax Suárez ha marcat de cap el primer gol a Rustembourg.

Destrossa francesa

franxa_fatal.JPGNi el més pessimista dels seguidors francesos pensaven el que finalment ha viscut França en aquest Mundial. Aquesta tarda ha perdut davant l’amfitriona per 1-2 donant una imatge futbolística a anys lluny del seu potencial. Khumalo ha marcat els dos primers gols dels ‘bafana bafana’ davant un equip trencat en l’aspecte anímic i amb inferioritat numèrica per l’expulsió del jugador del Girondins Gourcuff.

Lloris salva... Mèxic

Sense estar presents, els jugadors de Mèxic han d’estar molt agraïts al porter francès Llorís, que amb les seves intervencions ha evitat la golejada de França davant la selecció amfitriona i, de pas, ha evitat que Mèxic fos superada per l’equip africà a la segona plaça. Els ‘bafana bafana’, conscients que el miracle era ben a prop, han pujat efectius a la zona atacant, i d’això se n’ha aprofitat França per reduir les diferències en el marcador i, de pas, donar un cop de mà als mexicans.

Intensitat

marquez_mexico.jpgLes dues seleccions americanes han jugat un partit amb molta intensitat, força i pressió constant. Els de Javier Aguirre han estat molt a sobre dels sud-americans al llarg de tota la segona part per buscar una victòria que els donés la possibilitat de ser campions de grup, i així evitar l’Argentina probablement a la ronda de vuitens de final, com ja va passar al Mundial d’Alemanya. Els uruguaians han renunciat a l’atac a la segona part i Mèxic ha insistit, però sense sort de cara a gol.

L’Uruguai torna a classificar-se per als vuitens de final de la Copa del Món vint anys després. Mèxic, segona de grup, torna a jugar aquesta fase per cinquè cop consecutiu. França repeteix la seva experiència del Mundial 2002 que, com aquest, no passa de la primera fase. Sud-àfrica, amb els 4 punts guanyats, fa la seva millor classificació en un mundial.