El Mundial del Barça: França (IV)

30.05.2010 12:20

Jesús Carrillo

La selecció francesa arriba a la fase final del Mundial de Sud-àfrica després d’una fase de classificació molt irregular i d’una repesca força polèmica. Els ‘bleus’, subcampions a Alemanya 2006, compten amb dos blaugranes: Henry i Abidal.

La selecció francesa ha participat en deu campionats del món. La Copa del Món de França 98 va significar un moment àlgid per al futbol francès, ja que el seu combinat es va proclamar campió del món. A més, els ‘bleus’ van guanyar en el mateix lustre l’Eurocopa i la Copa de les Confederacions. ‘Titi’ Henry va estar present en tots tres campionats.

La polèmica

FRANxA-I.FEROE.jpgFrança, segona del seu grup de classificació en la zona europea per darrere de Sèrbia, es va jugar ser al Mundial amb l’anomenada repesca davant d’Irlanda. Amb empat a un gol després de 180 minuts, una acció clarament irregular d’Henry va donar el pas als francesos, que, així, evitaven la tanda de penals a l’Stade de France, escenari del partit de tornada.

El quart per a Henry

GOL_HENRY.jpgEl blaugrana jugarà el seu quart Campionat del Món. En el primer va tocar el cel, en el segon, a Corea i Japò, va ser protagonista d’una gran decepció ja que van caure a la primera fase, mentre que a Alemanya, ara fa quatre anys, es va quedar a les portes de la glòria.

Per a l’altre jugador del FC Barcelona, Éric Abidal, serà el seu segon Mundial. El primer va ser el d’Alemanya del 2006, on va ser titular en sis dels set partits jugats per França.

Grup complicat

França ha de buscar el pas per als vuitens de final amb tres rivals força complicats. Amb Sud-àfrica, l’amfitriona, més Mèxic i l’Uruguai, de ben segur que l’equip de Raymond Domenech no ho tindrà gens fàcil. En tot cas, l’estadística diu que França mai ha perdut contra aquestes tres seleccions en anteriors copes del món.

HENRY_2_FRANxA-IRLANDA.jpgAmb els africans, només hi ha el precedent del Mundial del 1998: victòria per 3-0 per als francesos, amb el tercer gol marcat per Henry. Amb els uruguaians hi ha dos precedents: una victòria per a França al Mundial del 1966 i un empat a zero a Corea del Sud en el Mundial asiàtic, on Henry va ser expulsat en el minut 25 de partit. Amb els mexicans, hi ha tres precedents més, amb cap derrota francesa.

El Mundial d'Espanya (I)
El Mundial d'Argentina (II)
El Mundial del Brasil (III)
Dos campions del món
El Grup A de la primera fase on jugarà França és l’únic que té la presència de dues seleccions que han estat campiones del món. França va guanyar el seu mundial l’any 1998 davant Brasil. Uruguai, l’altre campió, ha guanyat dos cops el torneig: el primer va ser en la primera edició, amb els ‘charruas’ jugant de locals l’any 1930, quan van guanyar la final davant l’Argentina per 4-2. Vint anys després va arribar el famós ‘Maracanazo’, com es coneix el partit final que va enfrontar, a l’estadi de Maracaná i davant 200.000 espectadors, el Brasil i l’Uruguai. Brasil en tenia prou amb un empat per guanyar el seu mundial, però els davanters Schiaffino i Gihggia van marcar els dos gols que donaven el segon títol mundial a l’Uruguai.