Amb pas ferm des del Calderón

14.05.2010 13:03

Edgar Fornós

Des que el FC Barcelona va relliscar al Vicente Calderón amb el resultat de 2-1, l’equip no ha tornat a caure a la Lliga. A la derrota contra els matalassers, l’única al campionat, l’han seguit 13 victòries i 2 empats.

Els blaugranes només han patit el gust amarg de la derrota a la Lliga contra l’Atlètic de Madrid. Va ser a la 22a jornada de la competició de la regularitat, quan els madrilenys van imposar-se per 2-1 gràcies als gols de Forlán i de Simao.

Aquell dia res va sortir bé

2010-02-14_PAR_23.JPGEl partit començava i mentre el Barça mirava d’ubicar-se en un Calderón sempre complicat, Forlán ja va avançar els locals al minut 8. Un gerro d’aigua freda que minuts més tard encara seria pitjor. I és que el portuguès Simao Sabrosa marcaria en el 22. L’esperança culer va arribar amb un gol d’Ibrahimovic quatre minuts més tard, però al final resultaria insuficient per sumar a Madrid. El conjunt barcelonista afrontava aquell partit amb múltiples baixes i a més, només començar, Keita va haver d’abandonar el terreny de joc per culpa d’uns problemes musculars.

Adéu a la derrota

El Barça va superar aquell mal tràngol del Calderón de la millor manera, no tornant a perdre i emportant-se 41 dels 45 punts que s’han disputat des d’aquella jornada. 13 victòries i 2 empats són els resultats dels de Guardiola d’ençà de l’única derrota que ha patit en tota la Lliga.

7 victòries consecutives i lideratge

2010-03-14_PARTIDO_35.JPGUna victòria per 3 a 0 contra el València després d’empatar a l’estadi Juegos del Mediterráneo d’Almeria –abans havia superat el Racing i el Màlaga a l’estadi- va dur el Barça a encadenar la millor ratxa de triomfs de la temporada, set. Enmig d’aquesta bona ratxa hi ha la victòria dels de Guardiola al Bernabéu, que va servir perquè la plantilla recuperés la primera plaça del campionat.

L'equip ha sumat 41 dels últims 45 punts en joc. Fotos: Arxiu FCB
8 de 8 al Camp Nou
Si lluny del Camp Nou el Barça s’ha deixat 2 punts a Almeria (2-2) i uns altres 2 a l’estadi de Cornellà-El Prat contra l’Espanyol (0-0), a casa ha sumat un ple de victòries des de la mala nit del Calderón.