1993/94: Campions després de batre el Sevilla

08.05.2010 11:57

Jesús Carrillo

L’última jornada de la temporada 93/94 va acabar amb un nou títol de Lliga per al Barça de Johan Cruyff. Fins l’última jornada no es va decidir el campió. El Barça va derrotar per 5-2 el Sevilla al Camp Nou.

El 14 de maig del 1994 es va jugar al Camp Nou el partit corresponent a l’última jornada del campionat. El Barça, finalista de la Lliga de Campions d’aquella mateixa temporada, arribava al darrer partit un punt per sota del Deportivo, dirigit aleshores per Arsenio Iglesias.

Segones parts d’infart

El líder jugava a Riazor davant el València. El Barça s’enfrontava al Sevilla. El conjunt corunyès va ser campió durant una bona part de la nit de dissabte. Al final de la primera part, el Dépor empatava a zero i el Barça perdia per 1-2. Simeone i Suker havien anul·lat el gol de l’empat momentani aconseguit per Stòitxkov. El Dépor tenia, en aquells moments, dos punts més que el Barça. Semblava que el títol de Lliga acabaria a terres gallegues.

La segona part del Camp Nou serà recordada sempre pels socis i seguidors del Barça. Romário, Stòitxkov, Laudrup i Bakero van fer el parcial de 4-0 a la segona part davant la porteria defensada per Juan Carlos Unzué. La feina a l’estadi ja estava feta; faltava el xiulet final a Riazor.

El penal de Djukic

En el minut 89 de partit a la Corunya, penal a favor del Deportivo. El defensa serbi Miroslav Djukic el va llançar sense gaire convicció a les mans del porter basc González i el Camp Nou va esclatar d’alegria. Els de Cruyff tornaven a guanyar el títol per quarta vegada consecutiva, i el Sevilla va ser l’equip que va jugar aquella nit al Camp Nou. La classificació final va ser d’empat a punts. El goal average particular era favorable al Barça, que havia perdut per 1-0 a Riazor en la primera volta però va guanyar la tornada al Camp Nou per 3-0.
Circumstàncies diferents
Avui, les circumstàncies són diferents. No és l’últim partit de Lliga, i el Barça juga contra el Sevilla, però a la capital andalusa. En tot cas, i com aquella Lliga de mitjan dels anys noranta, guanyar l’equip andalús seria donar un cop pràcticament definitiu a aquest campionat.