Copa i Racing: una coincidència inoblidable

17.02.2010 10:53

Edgar Fornós

A la temporada 2006/07, mentre la secció de bàsquet guanyava la Copa del Rei el FC Barcelona derrotava el Racing al Camp Nou. Ara, la història es repeteix i els de Guardiola reben els cantàbrics el mateix cap de setmana que es juga la Copa.

El destí ens ha recordat en forma de coincidència una jornada memorable per als blaugrana. L’11 de febrer del 2007 el Barça de bàsquet aconseguia la tretzena Copa del Rei després de derrotar el Reial Madrid 53-69. Al mateix temps, el FC Barcelona sumava tres punts a la Lliga contra el Racing al Camp Nou (2-0).

Aquest dissabte, la Copa de bàsquet estarà en joc mentre els de Guardiola rebran els homes de Miguel Àngel Portugal. De nou Copa, altre cop el Racing, una combinació que podria tornar a ser màgica.

Bones sensacions al descans

QM3D9535.jpgQuan al Martín Carpena de Màlaga s’arribava al final dels dos primers períodes, l’equip dirigit per Dusko Ivanovic guanyava per 35-47. I a la mitja part del partit que jugava el Barça davant del Racing, el marcador reflectia un 1-0 favorable als blaugrana.

Final feliç

Real_Madrid_-_Wintenthur_FC_Barcelona_9.jpgAl minut 81 del Barça-Racing es va sentir una immensa cridòria al Camp Nou. I és que des de Màlaga arribava una gran notícia. Els blaugrana s’havien imposat definitivament al Reial Madrid a la Copa del Rei de bàsquet. Un triomf per 16 punts de diferència (53-69) que reflectien la clara superioritat dels catalans en aquell partit. L’alegria al final va ser doble amb la victòria per 2-0 del FC Barcelona contra el Racing de Santander.

Aquest cop, però, la coincidència no serà idèntica a la del 2007, ja que el Barça-Racing es juga dissabte, just després que es jugui la hipotètica semifinal de la secció de bàsquet. Al 2007, el partit de futbol va coincidir amb la final dels d’Ivanovic.

Els jugadors de la jornada
Jordi Trias: en aquella final va ser nomenat millor jugador de la competició després d’anotar 14,7 punts i capturar 6,3 rebots en els tres partits disputats a la Copa.

Víctor Valdés: va aturar un penal a Jonathan Pereira, al minut 26, quan el resultat encara era 0-0.

Ronaldinho: dos gols del brasiler a la segona part van donar al triomf als de Rijkaard contra el Racing de Santander.