L’estratègia, un altre cop

14.12.2008 12:42

Roger Bogunyà

El Barça va trobar el camí de la victòria mitjançant l’estratègia. Xavi va llançar un córner al segon pal, on Puyol va rematar perquè Eto’o només hagués d’empènyer a gol.

Com va passar amb l’Sporting Clube o amb l’Atlètic de Madrid al Camp Nou, i també a Huelva amb el Recreativo, el Barça va haver de tirar d’estratègia per obrir el marcador contra el Madrid ( 2-0 ).

Assajada i ben executada

L’acció es va produir en el moment més important del matx, quan el resultat encara era de 0-0 i quan quedaven únicament set minuts per al final. El Barça havia fallat un penal instants abans i semblava que el Madrid s’havia fet més fort després d’aquella acció. Però l’esmentada jugada d’estratègia, amb Xavi, Puyol i Eto’o com a protagonistes, va resoldre el matx. Segons el capità, decisiu amb la seva rematada al segon pal, “la jugada del gol d’Eto’o l’havíem assajat, arribant jo a rematar al segon pal”. Dit i fet.

A Lisboa, un gol semblant

sportingc-fcb.jpgCuriosament, el Barça no marcava d’estratègia a la Lliga des del dia amb el Recreativo ( 0-2 ), quan els blaugranes van meravellar amb un golàs d’estratègia a partir d’una falta. Des de llavors, però, el Barça ha fet dos gols més d’estratègia. Van arribar a Lisboa, contra l’Sporting Clube, i un es va assemblar força al del primer amb el Madrid.

En aquella ocasió, el córner es va tirar en curt per després realitzar una centrada al segon pal, on Gudjohnsen va pentinar perquè Piqué rematés a gol i fes així el 0-2 d’aquell matx. Amb matisos i variants, però l’execució final de la jugada va ser la mateixa en tots dos partits.
12 de 46
12 dels 46 gols que ha marcat el Barça a la Lliga han estat gràcies a les jugades d’estratègia. Entre faltes, córners i penals els blaugranes han sumat, per tant, un 26% de les dianes d’aquesta temporada.