De blancs a blaugranes

28.11.2008 10:21

Jesús Carrillo

Alves i Keita tornaran aquest cap de setmana al Ramón Sánchez Pizjuán, la seva casa abans d’aterrar a Barcelona. L’estadi andalús va ser l’escenari de grans moments per als ara jugadors del Barça.

La trajectòria de Daniel Alves a la Lliga es remunta a la temporada 2002/03. Un jove jugador del Bahía brasiler va arribar a Europa de la mà del llavors tècnic sevillista Joaquín Caparrós. Amb només 19 anys, Alves va jugar per primera vegada davant del Barça, en un matx que va acabar amb 0-0 i en què ell va disputar els darrers 34 minuts de partit.

Onze vegades més

celebraciones_1.jpgAquell seria, però, només el primer de dotze partits contra el Barça. Deu compromisos van ser a la Lliga i dos a la Copa del Rei. L’any següent al seu debut, el lateral va jugar contra el Barça la famosa ‘nit del gaspatxo’. Alves va jugar els 90 minuts d’aquell partit fent de migcampista ofensiu per la banda dreta, ajudant el defensa Javi Navarro per les cobertures cap a Ronaldinho.

La temporada següent, i encara com a home de la zona ampla, només va jugar mitja part al Camp Nou i els 90 minuts a Sevilla. En cap cas va poder evitar la derrota del Sevilla en els dos partits.

El primer gol

El curs 2005/06 Dani Alves no va jugar al Camp Nou, però a la tornada, en l’últim partit de Lliga, el ja consolidat lateral a l’equip de Juande Ramos va fer el seu primer gol contra el Barcelona. Alves marcava des de fora de l’àrea a la porteria defensada per Jorquera. El Sevilla ja era campió de la UEFA i el Barça, campió de Lliga, jugaria pocs dies després la final de la Champions a París.

L’any següent, a la temporada 2006/07, Alves tornaria a marcar un gol al Barça. L’escenari, un altre cop el Ramón Sánchez Pizjuán. En aquesta ocasió, gràcies a un llançament de falta que significava el 2-1 definitiu per a l’equip andalús.

L’any passat, quatre partits per a Alves i Keita

fcbsevilla1.jpgDani Alves va jugar la temporada passada quatre partits més contra el Barça. Dos a la Lliga, amb una victòria blaugrana i un empat, i una eliminatòria de Copa del Rei, als vuitens de final. El doble empat a un gol i a zero va provocar l’eliminació del Sevilla, que defensava el títol, contra l’onze de Frank Rijkaard.

Els mateixos partits jugats per Alves els va jugar un dels fitxatges andalusos de l’any passat, el malià Seydou Keita. Al partit de Lliga jugat a Sevilla Keita va ser expulsat per dues amonestacions, però va fer, tant al Camp Nou com al Sánchez Pizjuán, un molt bon partit de contenció per tapar Xavi i Iniesta.