Espanya goleja; França i l’Uruguai empaten

19.11.2008 23:09

Espanya goleja (3-0); França i l’Uruguai empaten (0-0)

Espanya, amb Xavi i Puyol es va imposar per 3-0 Xile mentre que Henry i Martín Cáceres es van quedar sense victòria ja que França i Uruguai van empatar a zero. Hleb, amb Bielorússia, va perdre davant Xipre (2-1).

Una victòria, un empat i una derrota és el balanç dels internacionals blaugranes en els partits amistosos disputats aquest dimecres. Espanya, amb Xavi i Puyol a l'onze inicial, segueix en la seva línia de bon joc i va guanyar amb autoritat a una competitiva selecció de Xile (3-0). França i l’Uruguai, amb Henry i Càceres, van empatar a zero mentre que Hleb, amb Bielorússia va caure derrotat davant Xipre per 2-1.

Sense concessions a El Madrigal

Els 19.000 espectadors que s'han aplegat a El Madrigal van viure una primera part molt disputada. Com era d'esperar, Espanya es va apoderar de la pilota mentre que el combinat de Marcelo Bielsa va exercir una forta pressió defensiva amb ràpides sortides al contraatac. Xavi i Puyol van liderar el centre del camp i la defensa, respectivament. Mica en mica, Espanya va imposar el seu millor joc i, així, en el minut 36, una caiguda de Riera dins de l'àrea va ser sancionada amb penal. El golejador Vila no va fallar establint l'1-0, resultat amb el qual es va arribar al descans.

Magistral Xavi

QM3D9761.jpgEn el segon temps, Puyol es va quedar al vestidor substituït per Marchena mentre que Xavi va lluir el braçalet de capità davant l'absència de Casillas, substituït al descans per Reina. El migcampista blaugrana va dirigir amb mà mestra l'equip i de les seves botes va néixer la jugada del 2-0. Xavi va driblar a un adversari amb un cop de taló, va assistir Torres, que havia entrat per Vila, i el davanter del Liverpool va marcar el 2-0 en el minut 66. A cinc minuts del final, Cazorla va marcar el 3-0 definitiu davant el deliri de la seva afició.

Taules al França-Uruguai (0-0)

El duel Henry-Martín Cáceres es va quedar en taules. França i l’Uruguai van empatar a zero a l’Stade de France de Saint-Denis en un fluix partit en el que la selecció de Raymond Domenech va ser acomiadada amb xiulets. Henry i Càceres van ser titulars encara que només l'uruguaià va jugar els 90 minuts. Henry va ser substituït en el minut 72.

Duel Càceres-Ribéry

MARTIN_CACERES.jpgEl primer temps ha estat igualat. La selecció francesa ha dominat territorialment però sense crear grans ocasions de gol. Henry, en la posició d'extrem esquerre s'ha entès bé amb Anelka tot i que sense obtenir el fruit desitjat.

Un dels duels més intensos del partit l’han protagonitzat el blaugrana Martín Cáceres i l'extrem dret del Bayern de Munic, Ribéry. Les internades del francès han obligat Càceres a actuar amb contundència. En el minut 40, el defensa blaugrana va veure targeta groga per agafar Ribéry d ela samarreta.

HENRY.jpgFrança va seguir dominant en el segon temps encara que sense punteria en les seves accions de gol. Domenech va moure la banqueta i va donar entrada a Benzema, Briand, Diarra, Savidan i Nasri, que va entrar per Henry però el joc no va millorar. L’Uruguai mai es va descompondre i el seu sistema defensiu es va imposar al desencertat atac francès.
Hleb perd davant Xipre

La selecció de Bielorússia, amb Hleb a les seves files, va caure a Nicòsia davant la selecció de Xipre per 2-1 amb gols de Demetris Christofi , 1-0 (min. 29) ; Avraam; 2-0,(min.48) i Leonid Kovel, 2-1 (min.55).