El dia que Kubala en va fer 7

11.11.2008 13:10

Àngels Prieto

Els quatre gols de Samuel Eto’o de dissabte el confirmen com el màxim golejador de la Lliga. Però el camerunès encara és lluny de batre el rècord de gols en un sol partit de Lliga, en mans de Kubala.

Després de marcar quatre gols davant el Valladolid, Samuel Eto’o va dir que "el més important és la victòria del Barça i el treball de tot l’equip". Una frase similar també la va pronunciar, fa més de 56 anys, un altre mite del barcelonisme, Ladislao Kubala, després de marcar 7 gols en un partit de Lliga contra l’Sporting de Gijón (9-0). És encara el rècord de gols d'un jugador en un partit de Lliga.

El rècord de Kubala

KUBALAok.JPGEn aquella ocasió, l’hongarès va rebre l’ovació del públic que omplia les graderies del camp de les Corts, tot i que ell mateix va admetre que, aquell dia, no es trobava en les millors condicions físiques per disputar el partit. Dels set gols de Laszi, dos van arribar a la primera part (als minuts 11 i 27) i cinc més a la segona, amb dos penals inclosos.

Manchón: "Això passa molt poques vegades a la vida"

Aquella golejada, el 10 de febrer del 1952, encara la recorda un dels membres d’aquella davantera mítica. Es tracta d'Eduard Manchón, que precisament també va marcar aquell dia i que reconeix el mèrit d'aquesta proesa: “Fer set gols en un sol partit és molt difícil, això passa molt poques vegades a la vida, i menys al Barça.”

Ladislaok.JPGL’exblaugrana, que destaca la feina de l'equip perquè un davanter pugui arribar a aquestes xifres, creu poc probable que un sol jugador pugui tornar a repetir una fita com aquella: “Al futbol actual, ja és prou complicat marcar un hat-trick, imagina’t arribar a set!”.

Respecte als quatre gols de Samuel Eto’o, Manchón també ha volgut remarcar el paper de Leo Messi, "que gairebé té el mateix mèrit que Eto’o, perquè li va posar els gols en safata".

Per visualitzar aquest contingut és necessari que descarregueu l'última versió del Flash Player

Les grans golejades
Ladislao Kubala no és l’únic jugador blaugrana que ha estat capaç de marcar set gols en un partit. També ho va aconseguir el seu company Eulogio Martínez, l’any 1957, però en aquest cas era un partit de Copa, contra l’Atlètic de Madrid (8-1).

El rècord absolut de gols en un partit l’ostenta el fundador del club, Joan Gamper. El suís va aconseguir marcar, en tres ocasions, nou gols en un partit. Dues de les golejades van produir-se a la Copa Macaya, l’any 1901 (Franco-Español, 0 – FC Barcelona, 13 i Tarragona, 0 –FC Barcelona, 18) i la tercera, l’any 1903, a la Copa Barcelona (FC Barcelona, 13 – Club X, 0).