El Màlaga, dotze de dotze a la Lliga

30.10.2008 12:37

Jesús Carrillo

El Màlaga rebrà aquest dissabte la visita del FC Barcelona (20 hores) amb l’objectiu de seguir sumant punts. I és que a les darreres quatre jornades de Lliga, els andalusos han guanyat tots els punts possibles.

Els blanc-i-blaus van començar el campionat de Lliga molt malament. Els de La Rosaleda van perdre el primer partit al camp de l’Atlètic de Madrid, per un contundent 4-0. Un empat sense gols davant l’Athletic Club a la capital de la Costa del Sol i una nova derrota contra l’Almeria van encendre les alarmes del cos tècnic andalús. La situació encara es va complicar encara més després d’una nova derrota, per 0-2, contra el València.

Cap gol a favor

El primer partit perdut del Màlaga com a local va representar el punt d’inflexió per anar cap endavant. El tècnic, Antonio Tapia, va donar pas a futbolistes que no havien tingut minuts per redreçar la delicada situació.

I és que aleshores el Màlaga era l’únic equip de Primera Divisió que a la quarta jornada no sabia el que era fer un gol a la porteria rival. Però el partit de la cinquena jornada de Lliga contra el Valladolid va ser l’inici de la remuntada.

La reacció

malaga_2.jpgContra l’onze de José Luis Mendilibar les coses van començar a millorar. El Màlaga va guanyar el seu primer partit, amb moltes dificultats i acabant demanant l’hora, i, per fi, va començar a fer gols. Gairebé 400 minuts després de l’últim gol marcat pel Màlaga, Lolo i Adrián feien els gols i els tres primers punts arribaven al compte andalús.

El gran pas

Al Nuevo Colombino de Huelva i a la sisena jornada de la Lliga, el Màlaga va fer, fins ara, el seu millor partit, i va guanyar el degà del futbol espanyol, el Recreativo de Huelva, per un contundent 0-4. Els davanters Baha i Eli van ser els artífexs del resultat i els sis punts donaven confiança a Antonio Tapia i els seus futbolistes.

El Gefafe de Víctor Muñoz era el següent rival a la Lliga, i el Màlaga va saber remuntar el 0-1 inicial de Soldado per acabar guanyant per un ajustat 2-1. Nou de nou i el partit contra el Sevilla, a l’horitzó.

Victòria de qualitat

El Sevilla de Manolo Jiménez portava, fins a l’última jornada, una trajectòria immillorable, sense perdre cap partit i amb molts minuts d’imbatibilitat. El Màlaga va guanyar per 0-1, amb un altre gol d’Adrián, i feia el dotze de dotze situant-se sisè i, per tant, en llocs de zona UEFA.

Els 13 punts són un coixí suficient per afrontar, amb relativa tranquil•litat, les properes jornades de Lliga, tenint en compte que, com els mateixos jugadors i preparadors han manifestat, el primer i únic objectiu, de moment, és la permanència.
Dos equips en forma
Tant el FC Barcelona com el Màlaga arriben en un gran moment de forma. Sis victòries consecutives a la Lliga porta el Barça i quatre el Màlaga. Per cert que els malaguenys han marcat els mateixos gols, nou, que els que ha rebut.