"La final de Basilea prova que el Barça és més que un club"

22.10.2008 09:45

Laporta: "La final de Basilea prova que el Barça és més que un club"

Marc Gullén / Roger Bogunyà

Joan Laporta ha repassat la final viscuda pel barcelonisme ara fa 29 anys a Basilea, la mateixa ciutat que aquest dimecres acollirà un nou matx del Barça. Per al president blaugrana aquella final és la “prova que el Barça és més que un club”.

En declaracions a Barça TV i www.fcbarcelona.cat, Joan Laporta ha reviscut la final de la Recopa del 1979 , que els blaugranes van vèncer contra el Fortuna Düsseldorf, per 4-3. “Aquell moment de Basilea va ser una exaltació de barcelonisme, de desplaçament cívic”, ha resumit.

Els records del partit

El president del Barça recorda la final amb passió: “Recordo com es va desfermar l’alegria quan vam guanyar. I recordo els germans Allofs, que cada cop que marcàvem ens empataven. Però també me’n recordo dels nostres jugadors, del Rexach, del Krankl, del Carrasco, de l’Asensi, de tots els que van fer possible que guanyéssim aquella final”.

Civisme i futbol, una prova més del ‘més que un club’

Per a Laporta, aquella final es una prova més que el Barça és més que un club: “Va ser un acte de civisme. Va ser una combinació de civisme, de país, de futbol i d’esport. Va ser la prova que el Barça és més que un club”, ha explicat, des dels llocs dels fets, on l’equip de Guardiola jugarà aquest dimecres el tercer partit de la lligueta de la Champions.

Recepció a l'Ajuntament de Basilea

22-10-08_LAPORTA_10.jpgEl president blaugrana ha tingut un matí atapeït a Basilea. Primer, ha visitat el Museu del conjunt blaugrana suís, per tot seguit ser rebut per l'Ajuntament de Basilea i el seu alcalde, Cristoph Eymann. En tot el recorregut l'ha acompanyat la presidenta de l'equip de Basilea, Gisela Oeri.
Laporta: “La final de Basilea prova que el Barça és més que un club“
El passeig, suspès
Finalment, la pluja i el fred han impedit que el primer equip realitzés l’habitual passeig del dia de partit. La plantilla ha esperat fins a l’últim moment per intentar portar-lo a terme, però, davant una climatologia molt desfavorable, ha acabat desistint.