La persistència equival a remuntada

28.09.2008 14:12

Marc Guillén

La fe i la insistència dels jugadors blaugrana durant tot el derbi van acabar en una remuntada al temps afegit no gaire habitual a Can Barça.

Des del dia de la presentació com a nou entrenador del FC Barcelona Josep Guardiola ha repetit que no podia prometre títols però sí que podia assegurar que l’afició estaria “orgullosa” dels seus jugadors i el seu comportament sobre el camp. Aquesta intensitat en el joc comença a donar els seus fruits en forma de punts.

“Ens hem portat molt bé”

espanyol-fcb_x1x.jpgDesprés del partit Dani Alves va explicar a Barça TV que la victòria davant l’Espanyol havia estat el premi a la persistència durant tot el partit. “Em sembla que avui ens hem portat molt bé. Hem tingut fe i hem lluitat fins al final, i això és el que hem de fer en cada partit”, va explicar el brasiler amb un somriure a la boca.

Més xuts que mai

Els partits contra el Numància, el Racing de Santander o el Wisla de Cracòvia van ser dominats des del principi a la fi pel Barça, però en cap es va xutar tantes vegades com en el de Montjuïc. Tanta insistència va comportar la victòria, tot i que fos en un penal. Davant l’Espanyol l’equip de Guardiola va fer 31 rematades, el rècord d’aquesta temporada. Fins ara els partits en què s’havia xutat més van ser contra el Numància, amb 27 rematades, i contra l’Sporting Clube de Portugal, amb 25.

El primer tast, al Gamper

fcb-boca_x25x.jpgEl Barça no és un equip famós per les seves victòries a l’últim minut, però amb Guardiola a la banqueta no és la primera remuntada del Barça al temps afegit. Al Gamper 2008 Puyol va empatar el partit al minut 92, i Eto’o va donar la victòria al 95. Tot i no ser als últims instants, la victòria contra el Betis a la darrera jornada també va requerir un esforç col•lectiu per capgirar l’empat amb un gol de Gudjohnsen al minut 79.

La temporada passada

En la darrera temporada de Rijkaard a la banqueta blaugrana Xavi va marcar dos gols èpics. El primer, al minut 87 contra l’Osasuna al Camp Nou, va suposar la victòria (1-0), i el segon, al minut 94 contra el València a les semifinals de la Copa, va representar l’empat (1-1).
Després de l’aturada
Els gols d’Henry i Messi van arribar després d’una aturada en el joc de nou minuts a causa dels incidents a les graderies. Després d’haver jugat gairebé 70 minuts, l’aturada trencava el ritme dels blaugranes i semblava que seria molt perjudicial per al Barça, però els jugadors van saber mantenir la concentració i van seguir atacant com ho havien fet durant tot el partit.