Quatre gols de mitjana

25.09.2008 12:17

Jordi Clos

La consistència ofensiva del Barça ha quedat en evidència en els últims tres partits. 12 gols en 270 minuts constaten el bon moment realitzador de l’equip.

Després d’un inici de Lliga amb poc encert de cara a porta (malgrat les nombroses ocasions), el Barça s’ha destapat en atac en el primer partit de la Lliga de Campions i en les jornades lligueres tres i quatre. En total, entre els duels davant l’Sporting Clube de Portugal, l’Sporting de Gijón i el Betis, el conjunt blaugrana ha sumat 12 gols –un cada 22,5 minuts-, fet que suposa una mitjana de quatre dianes per matx. L’efectivitat realitzadora ha estat clau per assolir tres victòries consecutives.

Molt repartit

QM3D7524.jpgEl protagonisme dels gols en aquests tres compromisos ha estat molt repartit. Samuel Eto’o ha estat el millor artiller, amb quatre (un de penal). El segueixen Leo Messi i un centrecampista, Xavi Hernández, amb dos. La resta de les dianes han estat obra de Márquez, de l’sportinguista Jorge en pròpia porta, Iniesta i Gudjohnsen.

Messi i Xavi, líders en assistències

Amb les dues passades de gol a Eto’o contra el Betis, Leo Messi es va convertir en el líder en assistències de l’equip en Lliga. Afegint-hi la que va servir a Iniesta en l’1-4 a El Molinón, n’acumula tres. Són les mateixes que porta Xavi, que ha servit els últims dos córners en què la pilota ha acabat al fons de la xarxa i va centrar a Messi perquè segellés l’1-6 definitiu contra l’Sporting de Gijón.

Bons registres

QM3D3732.jpgEl Barça, amb deu gols, és el tercer equip màxim anotador a la Lliga, només superat pel Madrid (14) i l’Atlètic de Madrid (11), tot i que encara falten quatre duels per acabar de completar la quarta jornada. Pel que fa a la Champions, únicament el Chelsea, que va guanyar per 4-0 el Girondins de Bordeus, millora les tres dianes aconseguides en el partit inaugural contra l’Sporting.