Per molts anys, Bojan

28.08.2008 11:17

David Puig

Aquest dijous, Bojan Krkic fa 18 anys. El davanter blaugrana celebra el seu aniversari havent-se consolidat en el primer equip. Des del seu debut al camp de l’Al-Ahly, Bojan ha viscut una temporada inoblidable en què ha confirmat les expectatives.

Bojan Krkic Pérez veia la llum a Linyola un 28 d’agost del 1980. Els seus pares, el Bojan i la Maria Lluïsa poc podien imaginar aleshores que divuit anys després, el seu fill s’hauria convertit en el pal de paller del planter del FC Barcelona. Bojan Krkic arriba a la majoria d’edat havent confirmat totes les expectatives que havia despertat des de la seva etapa de formació al futbol base blaugrana.

Des de la categoria aleví i fins a la Segona B, Bojan ha estat el màxim golejador dels equips de què ha format part. Era, doncs, qüestió de temps que fes el salt al primer equip. Des del seu debut, el 24 d’abril del 2007, Bojan ha viscut una temporada inesborrable en què hi ha moltes dates subratllades en el calendari.

Una nit inoblidable

web_03.jpg 24 d’abril del 2007: Bojan juga el seu primer partit sota les ordres de Frank Rijkaard en un partit amistós al camp del Al-Ahly al Caire. Amb 16 anys i nou mesos, el davanter es converteix en el quart jugador més jove que debuta amb el primer equip. Perquè la nit sigui encara més inoblidable, Bojan també s’estrena com a golejador, marcant el segon dels quatre gols que fa el Barça.

Debut a la Lliga i nou rècord

16 de setembre del 2007: Debuta amb el primer equip en partit oficial a l’estadi Reyno de Navarra contra l’Osasuna en la tercera jornada de Lliga. Bojan juga els últims 12 minuts i és a punt de marcar el gol que hauria suposat la victòria blaugrana.

22 de setembre del 2007: Debuta al Camp Nou contra el Sevilla ( 2-1 ). El jugador rep l’ovació de la nit quan entra al camp a un minut del final substituint Messi.

21 d’octubre del 2007: Bojan es converteix en el golejador més precoç de la història del Barça en un partit de Lliga. A El Madrigal contra el Vila-real ( 3-1 ), Bojan marca el gol de l’empat en el minut 24. Amb 17 anys, 1 mes i 22 dies, Bojan entra a la història del club.

24 de novembre del 2007: El Camp Nou viu el primer gol de Bojan a l’estadi. En el partit corresponent a la 13a jornada de Lliga contra el Recreativo de Huelva ( 3-0 ), Bojan celebra amb l’afició el seu primer gol al Camp Nou.

Bojan fa història a Europa

19 de setembre del 2007: Debuta en competició europea en el partit de Lliga de Campions contra l’Olympique de Lió ( 3-0 ). Amb 17 anys i 22 dies, Bojan és el jugador més jove en la història del Barça que juga un partit oficial a Europa.

schalke04-fcb_x11x.jpg 01 d’abril del 2008: Marca el seu primer gol en competició europea al Veltins Arena contra el Schalke 04 ( 0-1 ). És el partit d’anada dels quarts de final de la Lliga de Campions i Bojan marca el gol de la victòria que deixa encarrilada la classificació per a la semifinal.

Debut amb Catalunya

29 de desembre del 2007: Bojan Krkic fa realitat un dels seus somnis: jugar amb la selecció de Catalunya. El davanter debuta en el partit entre Euskal Herria i Catalunya ( 1-1 ) i marca l’únic gol català .

Bojan i la selecció espanyola

09 de setembre de 2008: Bojan es proclama subcampió del Mundial Sub-17 disputat a Seül. La selecció espanyola cau en la final contra Nigèria (1-0). Bojan, sancionat, no juga la final però és elegit Pilota de Bronze com a tercer millor jugador del Mundial. També és el segon màxim golejador de la competició, amb cinc gols.

fcb-boca_x14x.jpg01 de febrer de 2008: El seleccionador Luis Aragonés convoca Bojan per al partit amistós contra França. Bojan participa per primer cop en una concentració amb la selecció espanyola absoluta, però una indisposició poc abans del partit li impedeix debutar. El seleccionador torna a confiar en ell per a l’Eurocopa, però el jugador, d’acord amb Luis Aragonés, decideix renunciar-hi a causa de l’intens desgast físic i mental que li ha provocat una temporada molt intensa.

La temporada 2007/08 en xifres
Les xifres de Bojan en la seva primera temporada amb el primer equip han estat força estimables. Aquestes son les més destacades. Ha jugat 48 partits de competició oficial, 20 com a titular amb una mitjana de 48 minuts per partit. Ha marcat 12 gols, 10 a la Lliga, i ha estat el tercer màxim golejador de l’equip per darrere d’Henry i Eto’o. Ha fet un total de 71 rematades i 5 assistències de gol.