Messi, buscant el primer or en clau blaugrana

Pequín 2008 - Futbol

22.08.2008 17:00

Messi, a la recerca del primer or en clau blaugrana

Leo Messi pot ser el primer blaugrana a penjar-se una medalla als Jocs Olímpics de Pequín. L’argentí disputa la matinada de divendres a dissabte la final davant Nigèria.

El matx començarà a les 06.00 hores del matí (hora catalana), que corresponen a les 12.00 hores del migdia a la Xina. Es tracta, per tant, d’un horari poc habitual per a la disputa d’un partit de futbol. Amb tot, la transcendència de l’enfrontament és tan gran que poc influirà l’hora en què es jugui el matx. Argentins i nigerians arriben en plena forma i amb la màxima motivació.

Dos equips guanyadors

Al llarg de tota la competició s’ha demostrat que l’Argentina i Nigèria han estat els equips més sòlids dels Jocs. Si els argentins han arribat a la final havent guanyat tots els partits disputats, els africans ho han fet havent cedit un únic empat en el primer partit del torneig.

messironi.jpgCal recordar també que tots dos van resoldre amb golejades les seves semifinals respectives: l’Argentina, per 3-0 amb el Brasil, i Nigèria, per 4-1 amb Bèlgica. Serà una final entre dos equips guanyadors.

L’Argentina defensa el seu tron

Per a l’equip de Messi, però, hi ha més que un or olímpic en joc. L’Argentina defensa el títol de campiona olímpica aconseguit fa quatre anys a Atenes, i revalidar-lo, al llarg de la història olímpica, només ha estat a l’abast del Regne Unit (1908-12), l’Uruguai (1924-28) i Hongria (1964-68).

La mateixa final de 1996

MESSI_2_AREGNTINA_-_COSTA_IVORI.jpgEl matx, que es jugarà al National Stadium de Pequín, està carregat de simbolisme, perquè significa la repetició de la final d’Atlanta 1996, en què Nigèria va superar els sud-americans per 3-2. Messi i els seus voldran que la història no es repeteixi, cosa que ja saben com es fa.

La mateixa generació que es veurà les cares aquest dissabte és la que va enfrontar-se en la final del Mundial Sub-20 disputat a Holanda el 2005. Aquell cop l’Argentina, amb dos gols des del punt de penal de Messi, va proclamar-se campiona (2-1). El crac del Barça pot tornar a ser decisiu a Pequín. Si ho fos podria arribar el primer or dels Jocs Olímpics en clau blaugrana.
El cinquè partit per a Messi
El partit de la final serà el cinquè que jugarà Leo Messi als Jocs Olímpics. Va disputar els dos primers de la fase de grups, en què va fer un gol i en què va ser substituït al temps afegit en totes dues ocasions, i únicament va descansar en l’últim matx del grup, quan l’Argentina ja estava classificada per a quarts.
Precisament a quarts Messi va reaparèixer i va disputar els 120 minuts que va durar el partit davant els holandesos, en què va fer el primer gol. A semifinals, 90 minuts més per a un Messi que tornava a guanyar, aquest cop per 3-0 el Brasil.