Messi porta l’Argentina a ‘semis’

16.08.2008 18:00

El combinat argentí aconsegueix el pas a les semifinals amb un gran Messi, però patint més del compte. La pròrroga ha certificat el pas dels sud-americans en un intens partit.

Lionel Messi ha tornat a ser cabdal per a les aspiracions del combinat argentí en el partit contra Holanda. El davanter blaugrana ha marcat el primer gol i ha fet la passada del segon per als argentins. La selecció que entrena Sergio Batista intentarà assegurar-se ara una medalla en un vibrant xoc contra el Brasil, que ha guanyat al Camerun per 2-0.

Messi marca les diferències

L’inici del primer temps ha deixat veure jugades aïllades dels dos equips, que han inquietat diverses vegades als respectius porters. Aviat, però, el conjunt liderat per Leo Messi s’ha fet amb el control del joc i al minut 13 ha arribat el primer gol, obra del crack blaugrana. Messi s’ha emportat la pilota, ha aconseguit aguantar la marca i ha definit després de regatejar al porter holandès.

Amb el primer gol al marcador Argentina s’ha agradat i de les botes del davanter blaugrana han sortit les jugades més interessants. Di María i l’ex blaugrana Riquelme ha estat la comparsa perfecta de Messi en l’atac de l’“albiceleste”. I quan l’Argentina dominava sense problemes, un error defensiu ha permès a Bakkal aprofitar un rebot que igualava el marcador. La primera part ha acabat amb un resultat incert per les aspiracions de la selecció sud-americana, però amb l’excel•lent joc de Messi, elèctric i desequilibrant durant els primers 45 minuts.

Igualtat en la represa

Els quarts de final es cobren cars i Argentina ho ha patit durant la segona meitat. Tot i que a la represa els homes de Sergio Batista han seguit dominant, i fins i tot disposant de clares ocasions de gol, el monòleg argentí s’ha acabat ben aviat. Les accions individuals de Leo Messi cara a porteria han desequilibrat però la lesió d’Ustari ha canviat el ritme del partit.

El crack blaugrana ha estat amonestat per una dura entrada i els últims 15 minuts del partit han estat d’alta tensió. Cada equip ha disposat d’oportunitats per certificar el seu pas a les semifinals, però ambdós les han desaprofitat.

Amb el xiulet de l’àrbitre s’ha donat pas a la pròrroga. Dues parts de 15 minuts on els dos equips s’han deixat la pell per assegurar-se el pas a la ronda següent.

Argentina salva els penals

La primera part de la pròrroga ha retornat el bon joc al combinat argentí, que ha monopolitzat les accions de risc durant la primera meitat. Primer Agüero i després Riquelme al minut 11 han posat en perill la porteria holandesa, però no era fins al minut 15 quan una vital passada de Messi ha permès a Di María fer el 2-1.
En el segon temps de la pròrroga l’equip de Batista ha seguit empenyent, però cada oportunitat holandesa ha posat l’ai al cor de l’“albiceleste”. Messi ha seguit demostrant el seu estat de gràcia en cada intervenció i amb el xiulet final s’ha erigit en un dels herois dels quarts de final. Argentina ha certificat el seu pas a semifinals en un partit vibrant.
Final anticipada a ‘semis’
Les semifinals dels Jocs Olímpics de Pequín avançaran la desitjada final del torneig. Brasil i Argentina s’enfrontaran el proper dimarts 19 d’agost a les 15.00h al Worker’s Stadium de Pequín