Gran actuació de Messi en el debut (1-2)

Futbol-Pequín 2008

07.08.2008 17:11

L’Argentina s’ha imposat a la Costa d’Ivori (1-2) en el debut en els Jocs Olímpics de Pequín. Leo Messi ha tingut una actuació destacada i ha marcat el primer gol argentí.

Leo Messi ha estat el gran protagonista de la victòria de la selecció argentina contra la Costa d’Ivori (1-2) en el debut de l’‘albiceleste’ en els Jocs Olímpics de Pequín. El blaugrana ha sortit en l’onze titular, ha marcat el primer gol i ha estat el millor del seu equip en el duel disputat a Xangai.

Marca Messi

MESSI_ARGENTINA_COSAT_IVORI_CELEBRACIO.jpgL’Argentina ha començat dominant el partit i al minut sis el porter Angban ha aturat una clara ocasió del ‘Kun’ Agüero. Però a mesura que passaven els minuts els ivorians s’han anat ficant en el partit. L’ivorià Gervinho ha creat molts problemes a la defensa argentina i al minut 17 ha estat a punt de marcar. A partir d’aquest moment el partit s’ha adormit fins al minut 43. Un ex del Barça, Riquelme, ha donat una gran assistència de 40 metres a Leo Messi, que ha enviat la pilota al fons del porteria i ha posat el 0-1 en el marcador. Amb aquest resultat s’ha arribat a la mitja part.

S’iguala el partit

Semblava que amb aquest gol l’equip de Batista encarrilava el partit, però, només començar la segona part, Cisse ha rematat de cap una centrada creuada que ha empatat el partit. Era el minut vuit i es complicava el debut per als argentins. La selecció africana no s’hi ha conformat i Gervinho al 32 ha estat a punt de marcar amb un xut creuat. Els africans pressionaven però Messi havia de tornar a aparèixer.

Al final, reacció argentina

Quan faltaven cinc minuts per al final del partit Messi ha servit ràpidament una falta cap a Riquelme. El migcampista ha engaltat un xut que el porter ivorià ha refusat deixant la pilota als peus del jugador del Sevilla Lautaro Acosta, que ha marcat el gol de la victòria argentina que permet a la selecció de Batista liderar el grup A dels Jocs Olímpics de Pequín.
La fitxa del partit
Costa d’Ivori, 1
Argentina, 2

Costa d’Ivori: Vincent Angban, Serge Wawa, Viera Diarrassouba Ousm, Brou Angoua, Mamadou Bagayoko, Herve Kambou, Kafoumba Coulibaly, Salomon Kalou, Gervinho, Antoine N’Gossan (Franck Dja Djedje), Sekou Cisse (Anthony Moura-Komenan)

Argentina: Óscar Ustari, Ezequiel Garay, Luciano Monzón, Pablo Zabaleta, Nicolás Pareja, Fernando Gago, Juan Román Riquelme, Javier Mascherano, Ezequiel Lavezzi(Ángel Di Maria), Lionel Messi (José Ernesto Sosa), Sergio Agüero (Lautaro Acosta)

Gols: 0-1, Lionel Messi (min 43); 1-1 Sekou Cissé (min 53); 1-2 Lautaro Acosta (min 86)

Àrbitre: Wolfgang Stark (ALE)