Alves, quart finalista de l’actual Barça

27.06.2009 10:15

Jesús Carrillo

Diumenge a Johannesburg el brasiler Dani Alves pot jugar la seva primera final de la Copa de les Confederacions. El brasiler serà el quart jugador de l’actual plantilla blaugrana que arriba a aquest partit després d’Eto’o, Márquez i Henry.

A l’espera de l’onze inicial del Brasil per al partit de diumenge, Alves pot ser un dels elegits per jugar la final de la Copa de les Confederacions a la capital sud-africana. El lateral serà el quart jugador de l’actual plantilla barcelonista que haurà jugat la segona competició en importància organitzada per la FIFA, després del Mundial.

Rafa Márquez, el primer

El primer dels actuals jugadors de Pep Guardiola finalista va ser el mexicà Rafa Márquez. Ho va fer l’any 1999, el 4 d’agost, a l’estadi Azteca de Mèxic. La ‘tricolor’, a més, va guanyar la Copa de les Confederacions davant el Brasil per 4-3. El ‘4’ blaugrana va jugar els 90 minuts i, quatre anys més tard, el FC Barcelona el va incorporar a la seva plantilla. Curiosament, Ronaldinho també va jugar aquella final, va marcar un gol i va arribar al Barça a la mateixa temporada que el ‘Kaiser de Michoacán’.

‘Titi’ Henry i Eto’o, plegats

22-03-09_WEB_PARTIDO_10.jpgEl davanter francès va jugar la final de la temporada 2003 a l’estadi Saint Dennis de París davant el Camerun. França va guanyar la seva segona Copa de les Confederacions i Henry va jugar els 120 minuts que va durar l’enfrontament. A més, Henry va marcar, en temps afegit, l’únic gol del partit. Samuel Eto’o també va jugar aquesta final. Va sortir a la segona part i va disposar de 57 minuts de joc.
Foto superior: cbf.com.br