Els Estats Units, a la final (0-2)

24.06.2009 22:48

Els Estats Units va donar la gran sorpresa i es va classificar per a la final de la Copa de les Confederacions després de guanyar per 0-2 la selecció espanyola. El combinat de Del Bosque va veure trencada una ratxa de 35 partits sense perdre.

El Free State Stadium de Bloemfontein va ser testimoni de la gran sorpresa. Els Estats Units van confirmar que la seva classificació per a la semifinal de la Copa de les Confederacions no va ser per casualitat i es va classificar per a la final després de guanyar per 0-2 la selecció espanyola, una de les favorites per adjudicar-se el trofeu. El conjunt de Vicente Del Bosque no va tenir la seva millor nit contra un rival ben organitzat en defensa i amb les idees molt clares en atac.

Tres blaugranes en l'onze inicial

PUYOL.ESPANYA_-USA.jpgNo hi ha hagut sorpreses en l'onze inicial i el seleccionador Vicente Del Bosque ha alineat els blaugranes Puyol, Piqué i Xavi. Tots tres han disputat els 90 minuts i Piqué ha vist una targeta groga per protestar en el minut 87. En el primer temps, la selecció espanyola ha tingut molts problemes per imposar el seu joc contra un rival molt ordenat en defensa i perillós en les seves sortides al contraatac. Altidore, Davies i Dempsey han posat a prova la defensa espanyola en els primers 10 minuts de partit. Per la seva part, Cesc Fàbregas ha estat el jugador més incisiu, ja que ha protagonitzat dues bones accions abans del gol nord-americà.

Altidore obre el marcador

En el minut 27, el davanter del Vila-real Altidore ha superat el marcatge de Capdevila i amb un xut ajustat ha batut Casillas després que la pilota toqués el pal. El gol ha fet reaccionar el combinat de Del Bosque. Vila, en el minut 35, i Torres, en el 45, han estat a punt d'igualar el marcador abans d'arribar al descans.

Domini infructuós

xavi_espana.jpgDesprés del descans, la selecció espanyola ha pressionat en atac i ha creat moltes ocasions contra la porteria de Howard, un dels millors del seu equip. En el minut 53, l'àrbitre no ha sancionat amb penal una caiguda del blaugrana Xavi dins l’àrea per una falta de Donovan.

Quan més dominava la selecció espanyola va arribar el gol que sentenciava l'eliminatòria. En el minut 74, Dempsey culmina una acció de contraatac establint el 0-2 definitiu. Els Estats Units s’han quedat amb 10 jugadors en el minut 85 en ser expulsat Bradley per una dura falta sobre Xabi Alonso. La selecció espanyola no ha tingut temps per aprofitar la seva superioritat numèrica i ha acabat encaixant una dura derrota que posa fi a una ratxa de 35 partits consecutius sense perdre i a 15 victòries consecutives en competició oficial.
Diumenge, partit pel tercer lloc
Malgrat l'eliminació la selecció espanyola seguirà a Sud-àfrica fins diumenge, ja que haurà de disputar el partit pel tercer i quart lloc contra el perdedor de l'altra semifinal, que jugaran aquest dijous a les 20.30 les seleccions del Brasil i Sud-àfrica. El partit de consolació es disputarà a les 15.00 de diumenge que ve.