Xavi i Piqué, titulars al triomf d’Espanya (1-0)

17.06.2009 18:25

Amb la presència a l’onze inicial de Gerard Piqué i Xavi Hernández, la selecció espanyola de futbol ha guanyat per la mínima a l’Iraq, en partit corresponent a la Copa de les Confederacions. Busquets ha intervingut en els últims 10 minuts.

Gràcies a l’1-0, Espanya es classifica per a les semifinals d’aquesta competició. Dissabte, davant Sud-àfrica, es tanca la primera fase.

La primera part ha estat força ensopida. Els iraquians han plantejat una sòlida defensa contra la qual Espanya no ha pogut fer res de cara a la porteria asiàtica. Ni Fernando Torres ni Villa han definit les escasses opcions de gol de què ha disposat l’equip de Vicente del Bosque.

El físic s’imposa

A la segona part s’ha traduït en un gol la millor qualitat tècnica i física dels espanyols. L’Iraq no ha pogut reaccionar després del gol de David Villa, de cap, als 54 minuts de partit. La victòria fa que la selecció espanyola segueixi sense perdre cap partit en els dos darrers anys.

Presència blaugrana

Gerard Piqué ha jugat tot el partit com a central i a un bon nivell. Xavi Hernández també ha estat titular i ha estat substituït per Sergio Busquets al minut 80. Amb Busquets, que ha debutat, ja han jugat tots els jugadors del Barça convocats per a la Copa de les Confederacions. Carles Puyol no ha participat, però sí que ho va fer davant Nova Zelanda.
Dissabte davant els ‘Bafana Bafana’
La selecció espanyola acabarà la primera fase aquest dissabte davant Sud-àfrica, en el mateix escenari del partit d’avui, Bloemfontaine, que també acollirà el partit que Espanya jugarà a les semifinals.