Puyol i Xavi, presents en el debut espanyol (5-0)

14.06.2009 22:34

Puyol i Xavi, presents en la golejada d’Espanya (5-0)

La selecció espanyola ha golejat a Nova Zelanda en la seva estrena a la Copa Confederacions per 5-0. Els jugadors blaugrana Xavi i Puyol han col•laborat en aquest inici triomfal.

Els homes de Vicente Del Bosque han golejat a una fluixa Nova Zelanda per un contundent 5-0. La selecció espanyola, molt superior durant tot el partit, ha tingut amb el davanter del Liverpool Fernando Torres la principal referència en atac. Tres gols seus, combinats amb un de Cesc i un altre de Villa, tancaven la golejada. Els espanyols comencen amb bon peu la seva participació en la Copa Confederacions.

Per part blaugrana, Puyol ha jugat els 90 minuts, mentre que Xavi ha estat substituït per Cazorla a l'inici de la segona meitat.

Arribar i moldre

Abans que es complís la primera mitja hora de joc, la selecció espanyola ja tenia el partit encarrilat. Als 6 minuts, Torres marcava el primer dels tres gols que acabaria fent. El 2-0 l’aconseguia gràcies a una gran jugada col•lectiva amb Riera i Villa de protagonistes i el tercer, mitjançant una gran rematada amb el cap després de rebre una assistència de Joan Capdevila. El jugador català de l’Arsenal, l'exblaugrana Cesc Fábregas, col•locava el 4-0 al marcador abans d’arribar al descans.

Villa arrodoneix la golejada

La 'maneta' de gols que la selecció espanyola ha aconseguit davant de Nova Zelanda l’ha tancat el davanter del València, David Villa. El jugador asturià ha aprofitat un refús dins l’àrea per marcar el 5-0. A partir d’aquí, el partit ha baixat d’intensitat i pràcticament no s’han vist més ocasions de gol.

El conjunt de Del Bosque tornarà a jugar el proper dimecres dia 17 contra la selecció d’Iraq. La cità serà a l’estadi Free State de Bloemfontein.

Empat sense gols en el partit inaugural
La seleccions de Sud-àfrica i Iraq no han passat de l’empat a 0 en el partit que donava el tret de sortida a la Copa Confederacions. Els africans possiblement hagin merescut alguna cosa més que el seu rival, però no han acabat de concretar les ocasions que han tingut. Aquest empat deixa en safata la primera posició a la selecció espanyola, després de la victòria contra Nova Zelanda. De fet, amb una victòria dimecres contra Iraq, Espanya ja tindrà garantida la seva presència a les semifinals.